Bulk update van de covid-19 vaccinatiestatus

Inleiding

1. Via deze bulk update van de vaccinatiestatus kan u de vaccinatiestatus en de vaccinatiegegevens van uw GMD patiënten (of patiënten waarmee u een therapeutische relatie heeft) regelmatig bijwerken (dus zonder de vaccinatiestatus per patiënt op te vragen)

2. Dit is o.a. nodig vóór de vaccinatiebarometer wordt opgestuurd, maar ook vóór het trekken van de lijsten van nog niet gevaccineerde patiënten.

Insctructie

Vanaf versie 2.8

1. Doe de update liefst buiten de kantooruren, dan zijn de systemen minder belast
  2. Aanmelden met een gebruiker met een eHealth sessie (arts of WGC)
    1. deze gebruiker zal de auteur zijn van de automatisch ingevoerde vaccinaties en de verbonden contacten.
    2. doe dit steeds met dezelfde gebruiker om dubbele registraties te vermijden
  3. Ga naar "Instellingen" > "Covid opvolging"mceclip0.png
    1. Selecteer het RIZIV nr
      1. Voor WGCa : selecteer het RIZIV Nr van het WGC (als GMD houder van de forfaitpatiënten), met volgende opmerkingen (aangevuld op 8/10/2021)
        1. De vaccinatie-events worden in de federale vaccinatie databank aangemaakt ifv de GMD houder ten tijde van de registratie van de vaccinatie. Wanneer de patiënt sindsdien een nieuwe GMD houder heeft, komen de events niet bij de nieuwe maar bij de oude GMD houder. Dit probleem werd gesignaleerd en een oplossing gevraagd op niveau van de federale vaccinatiedatabank.
        2. Voor sommige patiënten is het RIZIV nr van de GMD houder een variante van het RIZIV Nr van het centrum, nl met "000" op de 3 laatste posities. Ook hiervoor werd een verbetering aan de federale vaccinatiedatabank gevraagd. Aan de kant van Medispring is gevraagd om ook de "000" variante op te nemen in de lijst van RIZIV nr voor de bulk opvraging.
      2. Toegevoegd op 8/10/2021: Voor een bulk update op basis van therapeutische relatie:
        selecteer opeenvolgend de individuele zorgverstrekkers
    2. Pas eventueel de datum "van" aan
      1. De datum "van" wordt standaard ingesteld op de laatst geslaagde update.
    3. Klik op "+ Laatste Covid events opvragen".

4. Volg de vooruitgang via de teller aan rechterzijde.
    1. Opgepast: de vooruitgang kan soms even stil vallen, tot zelfs 5 à 10 min. Blijf wachten ! Verlaat het scherm niet
    2. Noteer eventuele fouten voor je op een patiënt klikt of van de lijst weg navigeert, geef deze door aan support@medispring.be et controleer individueel de vaccinatiestatus van de betrokken patiënten
  5. Doe deze update zo regelmatig mogelijk, bv. wekelijks, zodat het aantal te verwerken patiënten beperkt blijft