Hoe is Medispring ontstaan ?

Medispring is ontstaan ​​uit de wens van artsen om hun IT-onafhankelijkheid te waarborgen. In de afgelopen tien jaar heeft de medische software-industrie een onophoudelijke reeks overnames doorgemaakt. Deze voornamelijk door grote multinationale groepen, vaak ondersteund door buitenlandse investeringsfondsen. Elke overname dwong zorgverleners om van software te veranderen, ongeacht hun tevredenheid en gewoonten.

Begin 2018, opnieuw geconfronteerd met een nieuwe overname, gaf een groep artsen er de voorkeur aan om hun lot in eigen handen te nemen en vanaf nul een software te creëren die aangepast is aan hun behoeften. Zo werd Medispring geboren (hier links een foto van de eerste Algemene Vergadering).

In 6 maanden tijd verzamelden honderden medewerkers zich rond de tafel om het gezamenlijke project Medispring uit de grond te stampen en de eerste versie van de software te lanceren.