Documenten ontvangen via eHealthbox manueel (her)importeren, bv. omdat ze verdwijnen na linken aan patiënt

Documenten ontvangen via eHealthbox manueel (her)importeren, bv. omdat ze verdwijnen na linken aan patiënt

Wanneer ?

• De inhoud van eHealth bericht (rapport of laboresultaat) plots niet meer wordt afgebeeld, onmiddellijk nadat het aan een patiënt werden toegewezen

• BELANGRIJK: dit probleem doet zich voor wanneer het bericht werd ontvangen via de cloud-servers (bv. omdat het WGC ergens in een browser, in aparte tabbladen per arts, eHealthsessies opent houdt, zodat de berichten blijven binnenkomen, ook wanneer de artsen niet actief en aangemeld zijn op hun gewoonlijke "electron" Medispring) en het bericht daarna in een "electron" Medispring wordt toegewezen aan de betrokken patiënt. Deze praktijk wordt momenteel dus niet meer aanbevolen !

• Documenten ontvangen via eHealthbox van één Medispring database/centrum naar een andere moeten worden overgezet

Instructies

1. Download het "oorspronkelijke" document vanuit de eHealthbox:

2. Kies "Opslaan als" (kan verschillen van schermafbeelding ifv gebruikte browser)

3. Sla op naar een gemakkelijk terug te vinden tijdelijke locatie, bv. uw "Bureaublad" (of "Downloads"), steeds met een .txt extensie !

4. Optioneel: Controleer of het verslag of laboresultaat wel in het juiste formaat is !
    Zie https://medispring.zendesk.com/hc/nl-be/articles/360041479251
    Indien niet, contacteer de afzender en vraag om in het correcte formaat te sturen.
    Mogelijk kan het vervolg instructies toch helpen om de inhoud in Medispring weer te geven, maar wellicht niet helemaal niet correct.

5. Importeer het opnieuw via de knop "Manueel Importeren"

6. Klik op "Bestand kiezen"
  7. Selecteer het eerder gedownloade bestand en klik op "Openen"

8. Het document verschijnt als een bericht op datum van vandaag (en kan in principe nu wel toegewezen worden en de inhoud zal ook nog afgebeeld worden na toewijzing).