Een gezondheidselement ingeven of wijzigen

Inleiding

• Maak er een gewoonte van de gezondheidsproblemen van uw patiënten in gecodeerde en gestructureerde termen in te geven: dit zal u in staat stellen statistieken te genereren, en bepaalde automatismen in Medispring te activeren, o.a. m.b.t preventies.

Instructies

Een gezondheidselement toevoegen

Dit kan op verschillende manieren:

1. Via de + die verschijnt wanneer u in het dossier de titel "Actieve zorgelementen" aanwijst

Selecteer "Med. probleem" of "Chir. procedure":

Tik dan de eerste letters (of groepen van letters, bv. "pneumo aty") in het zoekvak "Een zorgelement vinden": kies een element uit de lijst (gebaseerd op de Belgische 3BT Thesaurus), of geef het volledig als vrije tekst in en valideer dit via de "Enter" toets.
  2. Door in een contact een diagnose in te geven, en het contact dan te koppelen aan deze diagnose

3. Door een "irrelevante diagnose" (d.i. in een contact ingevoerd, maar niet aan het contact gelinkt, cf. hierboven), te promoten tot "medisch probleem"

4. Via de import van een sumehr of PMF.

Een gezondheidselement wijzigen

1. Wijs het gezondheidselement aan met uw muis, klik op de 3 verticale puntjes en selecteer "Bewerken/Zorgtraject"

Kenmerken van gezondheidselementen

• Omschrijving: hier kan u aanvullende uitleg ingeven.
    Onder de omschrijving worden ook de ICD-10 en ICPC-2 codes getoond (indien een term uit de 3BT Thesaurus werd gekozen), je kan hier op klikken om meer info te bekomen via de Evidence Linker.

• Begindatum, Einddatum, Status
    Tip: je kan onvolledige datums ingeven, bv. enkel een jaartal.

• Zorgtraject

• Meer keuzes
    - Via "gekarakteriseerd als", kan het zowel als zorgelement, maar bv. ook als risicofactor afgebeeld worden
    - Met Zekerheid = "Uitgesloten" zal "GEEN " vóór het zorgelement worden toegevoegd
    - Met Vertrouwelijkheid = "Geen export", zal het zorgelement standaard niet in de Sumehr opgenomen worden, niet in de uitgaande rapporten verschijnen, en slechts optioneel in het PMF bestand. Het blijft wel zichtbaar voor de andere gebruikers.
    - De nota wordt getoond wanneer u in het dossier het gezondheidsprobleem met de muis aanwijst
  • Historiek: hier ziet u de evolutie van belangrijke kenmerken
    Tip: soms moet je eerst (ol het even waar) klikken om de historiek te doen verschijnen.