Een patiëntdossier exporteren naar PMF

Voorwoord

Wanneer een patiënt naar een andere huisarts overstapt (buiten het WGC/de groepspraktijk), kan je een groot deel van zijn medisch dossier overbrengen via een zgn PMF bestand (Patient Migration Format).

Dit bestand kan je dan ofwel aan de patiënt geven, bv. op een usb stick, of naar de nieuwe huisarts sturen via de eHealthbox, of verzenden via een beveiligde cloud dienst, bv. https://send.tresorit.com

Maar opgepast, PMF bestanden zijn vaak groot en kunnen de eHealthbox van de bestemmeling vullen of blokkeren (maximum capaciteit is 10 Mb, behalve voor WGCa waar deze werd opgevoerd tot 100Mb). De grootte van de PMF bestanden wordt o.m. bepaald door het aantal (pdf) documenten in het dossier.

Instructies

• Gebruik https://kraken.medispring.be

• Ga naar de lijst van patiënten, zoek de patiënt op naam, selecteer de patiënt(en) en klik op "Exporteren"

• Kies "Exporteren in PMF" en klik op "Exporteren":

Ter info
    • Excel betreft enkel de administratieve gegevens, en is vooral nuttig voor een lijst van patiënten
    • Json wordt heel uitzonderlijk gebruikt en vraagt maatwerk voor import in een andere software
    • PMF is vollediger dan een sumehr, maar bevat geren vertrouwelijke elementen enkel de recentste versie van de gegevens
    • SMF (nieuw in versie 3.0) is zoals PMF, maar met ook vertrouwelijk elementen, de historiek van wijzigingen van ieder gegeven en bedoeld voor wanneer een arts al zijn patiënten wil migreren naar een andere software.

• Een vooruitgangsbalk verschijnt, het kan enkele minuten duren voor de vooruitgang zichtbaar wordt:

• Als de export geslaagd is, verschijnt het venster waar je kan aangeven waar en met welke naam het .xml bestand opgeslagen moeten worden. De standaardnaam is "rijksregisternummer_naam-patiënt_datum-uur.xml":

• Wanneer hierbij een "timeout" foutmelding verschijnt, probeer eerst even opnieuw (we kregen meerdere meldingen dat het dan wel lukt)
      • Bij andere foutmeldingen, of als het na een 2de poging nog niet lukt stuur een berichtje naar support@medispring.be, met de foutmelding en vooral het dossiernummer van de betrokken patiënt.