eFact-verzendnummers wijzigen

Wanneer u eFact verzendt, worden de attesten genummerd van 1 tot 999.
Er is slechts één verzending per dag toegelaten.

Zendingen met hetzelfde nummer worden systematisch geweigerd: dit kan het geval zijn als u in eFact factureert vanuit verschillende softwarepakketten of op verschillende locaties of bij wachtposten.

Zendingen worden standaard verstuurd, beginnend met nummer 1.

Dus voordat u uw eFact zendingen verstuurt, bijvoorbeeld naar wachtposten, moet u het nummer van de 1e zending wijzigen.
  1. Ga naar het icoontje met uw initialen linksonder (1)
  2. Kies “Facturatie” (2), dan “eFact/eAttest Voorkeuren” (3) en klik op “Raadplegen” (4).
  3. Voer bijvoorbeeld de getallen 500 in alle velden in (5) en klik vervolgens op  (6)
Omdat er maar 1 zending mogelijk is, zijn er maximaal 365 zendingen.
Dus 500 is een stuk meer.

Als u op 3 of 4 verschillende locaties werkt, pas deze nummers dan zo aan dat u nooit hetzelfde verzendnummer hebt voor dezelfde arts, ongeacht de software die u gebruikt.