Extractieprocedure gegevens voor studie PaRIS

Inleiding

Hieronder volgt de procedure voor het extraheren van gegevens uit Medispring voor de PaRIS-studie van Sciensano. Dit is een lijst van patiënten ouder dan 45 jaar die de groepspraktijk in de afgelopen 6 maanden hebben bezocht. De soorten contacten die in aanmerking worden genomen zijn consulten, huisbezoeken en teleconsulten.

Het extraheren van de gegevens neemt enkele minuten in beslag, dus zorg ervoor dat u de query buiten uw spreekuren uitvoert. In groepspraktijken hoeft het maar één keer door één arts te worden gedaan.

Instructies

1. Controleer dat u Medispring versie 2.9.2 of hoger heeft.
    1. Ofwel op het inlogscherm :
    2. Of eenmaal aangemeld, via het ? in de linker navigatiebalk

2. Voer de query uit in 3 klikken
    1. Klik om de Reporting module te openen in de navigatiebalk aan linkerkant
    2. Kies de "query dictionary" tab
    3. Klik op de query "Patiënt van 45 jaar of ouder met een contact in de laatste 6 maand"
      Het genereren van de lijst begint onmiddellijk.

3. Gegevensexport: zodra de lijst is gegenereerd, hoeft u alleen maar op de knop rechtsonder te klikken en het xls-bestand op te slaan op de locatie van uw keuze.