FreeMedispring - Patiënt creëren of wijzigen

Handmatig patiënt aanmaken

Klik op de "+" rechtsboven in het Medispring scherm:

• als je het NISS van de patiënt hebt, voer deze in (zonder spaties, punten of streepjes); als je een actieve eHealthsessie hebt als arts, wordt de patiënt automatisch gevonden via een raadpleging van het rijksregister (RRN Consult)
    Klik dan op "Patiënt creëren"
    NB: als deze patiënt al bestaat, zal Medispring aanbieden om zijn dossier te openen en dus geen duplicaat te maken.

• Als je het NISS van de patiënt niet hebt, voer dan de voor- en achternaam en de geboortedatum in en klik dan op "Patiënt creëren".
  • Als je een actieve eHealth sessie hebt als arts, kan je de patiënt ook opzoeken in het rijksregister: voer de achternaam, voornaam en geboortedatum in (zelfs bij benadering) en klik op "Patiënt opzoeken".

Je krijgt dan een lijst met de gevonden patiënt(en)
    Selecteer de patiënt en klik op "Patiënt aanmaken".

Wijzigen van een patiënt

• Handmatig bijwerken: open het patiëntdossier en selecteer het tabblad "Administratief", wijzig vervolgens de informatie in de 4 tabbladen van het patiëntdossier.

Vergeet daarna niet op "Wijzigingen opslaan" te klikken !