FreeMedispring - Verzekerbaarheid controleren

De huidige versie van de verzekerbaarheid heet "Gegevens van het lid" en is een uitgebreide verificatie van de verzekerbaarheid

Vereisten :

• de patiënt moet een gecodeerde NISZ hebben
  • een therapeutische link is NIET nodig
  • je hebt een eHealth-verbinding nodig

Verzekerbaarheidscontrole

Bij het openen van het dossier wordt de verzekerbaarheid van de patiënt gecontroleerd :
  • Het icoon is groen : de patiënt is in orde met zijn mutualiteit
    alle gegevens worden bijgewerkt en opgeslagen op het tabblad "Verzekerbaarheid" van het patiëntendossier

NB : als de patiënt RVV/BVT is staat deze info naast zijn naam

• Het icoon is rood : de patiënt is niet in orde met zijn mutualiteit

• Het icoon is oranje : de verzekerbaarheid werd nagekeken maar sommige gegevens ontbreken (bijvoorbeeld geen verificatie van een zorgtraject)

Om de details van de gegevens van het lid te zien, klik op mceclip1.png
  • Gegevens van het lid worden altijd gecontroleerd op de huidige datum : u kunt de datum wijzigen en een eerdere datum controleren. Dit om bijvoorbeeld om op deze datum te weten bij welke mutualiteit de patiënt was aangesloten.
  • In het hoofdstuk "Periode" hebt u alle klassieke informatie van de mutualiteit

als de patiënt RVV/BVT is wordt het vakje aangevinkt :
  • Het hoofdstuk "Betaling" zal u informeren of de patiënt een derde betalende is of niet
  • Het hoofdstuk "Forfaitaire praktijk" geeft u de informatie
    • als de patiënt zich in een forfaitaire praktijk bevindt,
    • de naam van het medisch centrum
    • zijn status AKV (Arts-Kiné-Verpleging)
      Deze informatie wordt ook duidelijk bovenaan in dit venster weergegeven.
  • Het hoofdstuk "Algemeen situatie" zal alle onlangs gemaakte wijzigingen van de mutualiteit aangeven:
    • in dit voorbeeld : overdracht van mutualiteit 100 naar de huidige
    • gedateerd 01/07/2017
  • In het hoofdstuk "Zorgtraject" weet u of de patiënt 1 of 2 actieve zorgtrajecten heeft
  • Het hoofdstuk "Status chronische aandoening" zal u aangeven of de patiënt "chronisch ziek" is en daarom preferentiële vergoedingen heeft
  • Als de patiënt is ingeschreven bij een referentieapotheek, is de info ook beschikbaar