Geneesmiddelenvoorschriften laten klaarzetten door verpleging, onthaalmedewerkers, ...

Geneesmiddelenvoorschriften laten klaarzetten door verpleging, onthaalmedewerkers, ...

Inleiding

• Dankzij deze functionaliteit kunnen onthaalmedewerkers, verpleegkundigen geneesmiddelenvoorschriften klaarzetten voor de artsen die ze dan enkel nog hoeven te valideren en versturen.

Instructies

Éénmalige instelling van de gebruikers die voorschriften mogen klaarzetten

1. Aanmelden met een gebruiker met de rol "Beheerder" of "Gebruikersbeheerder"
  2. Voeg de rol "Voorschrijver" toe voor de gebruikers die voorschriften mogen klaarzetten
    • Opgepast: deze rol NIET toevoegen bij artsen !
  3. Alle betrokken gebruikers ("voorschrijvers" en artsen) moeten ook de "widget" "voorschriften in behandeling" op hun "dashboard toevoegen:

Voorschriften klaarzetten

1. Aanmelden met een gebruiker die de rol "Voorschrijver" heeft (zie vorige stap)
  2. Patiëntendossier openen en op "Voorschrift creëren" klikken

3. Nieuw voorschrift ingeven (of bestaand voorschrift hernieuwen via de +), aangeven voor welke arts het voorschrift bestemd is en "Opslaan".
  4. Het voorschrift verschijnt in een contact, dat in het oranje en met een zandlopen wordt aangeduid. Dit contact afsluiten (in de lijst van contacten OF in het contact zelf)

5. Het dossier sluiten.

Voorschriften valideren en versturen

1. Aanmelden als arts
  2. De te valideren voorschriften verschijnen op het "Dashobard" onder "Voorschriften in behandeling"

3. Je kan als arts ook de voorschriften voor andere artsen zien

4. Klik op de gewenste patiënt: zijn dossier wordt geopend op het voorschrijfvenster. Controleer het voorschrift, pas het indien nodig nog aan en klik dan op "Voorschrijven" (of evt voorschrijven & afdrukken)