Gevraagde verbeteringen

Onderstaande lijst vervangt de "lijst van beperkingen" vs Pricare.

Ze wordt regelmatig aangevuld met gevraagde verbeteringen en de gekende bugs.

In ontwikkeling - huidige prioriteiten

• PMF import/export verder verbeteren
  • Problemen met ehBox
  • Lijst risico patiënten griepvaccinatie
  • Sumehr: voorstel tot automatisch opladen bij wijzigen

Volgende prioriteiten ?

• Verbeteringen mbt taken & procedures, oa wijzigen (MS-4204)
  • Minstens 1 gecodeerde diagnose
  • Patiënten zoeken op (deel van) dossiernummer, straat, telefoon  (MS-5642) + zoeken onafhankelijk van kleine/grote letters + bugs bij zoeken op bv. "De Smet" (2 letters + spatie) (ondertussen best gewoon zoeken zonder spatie).
  • Verzekerbaarheid/MDA kunnen gebruiken met eHealthcertificaat op naam van het centrum
  • BUG: Zoeken van patiënten op zorgelementen (via de patiënten lijst), werkt enkel voor zelf ingegeven zorgelementen, niet voor gemigreerde uit Pricare of door andere gebruikers ingegeven (MS-4700)
  • eHealthBox: berichten kunnen beantwoorden of doorsturen ("forwarden") naar een externe bestemmeling (MS-5206)

Nog onbepaald

Medisch dossier

• Voorstel toevoegen zorgelementen op basis van medicatie of labowaarden werkt niet goed
  • Bulk update covid vaccinatie status duurt "oneindig" en geen updates van patiënten
  • Sumehr: aanvullende omschrijving zorgelement tonen bij previsualisatie Sumehr (MS-4626)
  • Patiëntenlijsten, rapporten op basis van zorgelementen, procedures, medicatie, metingen ...
  • Procedure wijzigen/uitvoeren binnen een contact, meer statussen voorzien (MS-4192)
  • Invoeren van een procedure op een eerdere datum dan de datum van het contact
  • Meer/alle eForms beschikbaar maken (MS-4209)
  • Via e-mail naar patiënt verzenden van een verzonden eForm (MS-4498)
  • Zorgelementen: nota voorzien die niet in Sumehr of uitgaande documenten wordt opgenomen, cf. Pricare (MS-4284)
  • eHealthbox berichten ook importeren wanneer artsen afwezig zijn (belangrijk voor het ontvangen van de laboresultaten en verslagen van specialisten, wachtposten, ...)(MS-4255)
  • Lijst met alle documenten van een patiënt (nu kan je enkel filteren op contacten met een document, en moet je deze contacten doorlopen om te zien welke documenten erin zijn)
  • Nieuw zorgelement / Thesaurus : volledige lijst van ICPC-codes opnemen, bv. nierkanker ontbreekt
  • Nieuw zorgelement: kunnen zoeken op ICPC code
  • Doorgeven van het voortraject diabetes naar Beoogo (voor de facturatie samen met het forfait) (dit kan wel al manueel in Beoogo ingevoerd worden)
  • Onthouden van open/dichtgeklapte delen van de synthese in het linkse luik (cf. bewaren layout Pricare)
  • Bij het via e-mail verzenden van een verwijsbrief/type-document, andere documenten uit het patiëntendossier als bijlage kunnen toevoegen
  • Selectie van bestemmelings e-mail adressen bij het verzenden van een voorschrift, document via e-mail (MS-4331)
  • Vermijden dat dubbele zorgelementen worden ingevoerd, door dit te detecteren bij de ingave van een nieuw zorgelement en hergebruik van het reeds bestaande element voor te stellen, bv. via het openen van een nieuwe zorgepisode
  • Tabak en alcoholgebruik kunnen ingeven als gestructureerde observatie/biometrie, cf. temperatuur, bloeddruk, ...
  • Observaties/biometrieën: ook historiek van de opmerkingen bijhouden en afbeelden in de tabel en grafiek, oa. voor INR
  • Kunnen aanpassen van de standaard tekst voor het verzenden via mail (van voorschriften en type-documenten)
  • Naar patiënt kunnen versturen van voorschriften en documenten op een beveiligde wijze, via integratie met de patiënten portaal van Beoogo, of iets vergelijkbaar met Helena
  • Voorschriften, ongeschiktheidsattesten, documenten naar de patiënt kunnen versturen zonder dat het persoonlijk e-mailadres van de arts als antwoord/reply-to adres ingesteld staat en dus zichtbaar kan worden voor de patiënt (MS-4361)
  • Voorschriften, ongeschiktheidsattesten, document via e-mail naar de patiënt kunnen sturen via de web-app.
  • Ook Word documenten rechtstreeks kunnen openen zonder ze eerst te moeten downloaden.
  • Evidence linker in het NL openen i.p.v. het FR (MS-4685)
  • Evidence linker ICPC-code sturen i.p.v. ICD-10 (MS-4691)
  • eHealthbox: rapporten/laboresultaten rechtstreeks kunnen linken aan zorgelement.
  • Module voor opvolging en berekening zwangerschap (MS-4545)
  • Verwijsbrief: ook posologie in vrije tekst opnemen (MS-4805)
  • Biometrieën: nota's ook opnemen in tabel zodat historiek zichtbaar is (MS-5159)
  • Afbeelden van de laboresultaten gemigreerd vanuit Pricare met de M2 in het NL ipv FR (MS-5202)
  • 1 historiek (grafiek/tabel) voor vergelijkbare laboresultaten met verschillende namen (bv. omdat afkomstig van verschillende labo's, bv. "HbA1c dcct" en "HbA1c %"). (Afhankelijk van invoering van gestandaardiseerde codering van laboresultaten, eHealth project dat reeds lang op zich laat wachten).
  • Extra specialiteit "Vaatheelkunde" (MS-5138)(voorlopig niet weerhouden, gebruik "Cardio-vasculaire chirurgie").
  • Hernoemen specialiteit "Fysiotheraptie" naar "Fysische geneeskunde" (MS-5138)
  • Prijs van niet vergoede geneesmiddelen niet correct. Blijkbaar te wijten aan verkeerde gegevens in Sam v2 database (aangeleverd door het RIZIV) (MS-5204)
  • Samenvoegen/fusie van zorgelementen.
  • Verwijsbrief; kunnen opnemen van laatste contacten m.b.t. één bepaald zorgelement (nog nader te bepalen, oa welke gegevens van die contacten, hoe zorgelement selecteren, ...)
  • Bij import document van hub: zorgelement of medicatie aanpassen.
  • Ondersteuning huisartsenpeilpraktijken: oa. activering eForm, specifieke queries, cf. https://www.sciensano.be/nl/projecten/netwerk-van-huisartsenpeilpraktijken
  • Afsluiten van dossier van patiënt met veel contacten versnellen (duurt nu bv. 2 minuten voor patiënt met 995 contacten, bij Daenshuis)
  • Na wijzigen nota mbt labo in contact, de gewijzigde nota onmiddellijk afbeelden in het contact in de tijdslijn (MS-5492)
  • Bij de antecedenten (medische & chirurgische), vóór de omschrijving, het jaartal van de einddatum afbeelden + afdalend sorteren op dit jaar ?

Prestaties en facturatie

• Technische prestaties van artsen standaard op "eFact" ipv "Stats".
  • Prestaties voor patiënten niet in forfait, maar met mutualiteit, standaard op "eFact" (ipv "Stats"), met verantwoording "Financiële moeilijkheden".
  • Prestaties voor patiënten, niet in forfait, zonder mutualiteit (dus dringende medische zorg): standaard op "Papier" ipv "Stats" ? (te bevestigen)
  • Technische prestaties die artsen uitbesteden aan verpleegkundigen, kunnen registreren en factureren zoals de prestaties van de HAIO's (MS-5201)
  • Ook Riziv nomenclatuur codes opnemen voor diëtisten, vroedvrouwen, psychologen, ergotherapeuten, ... (MS-4697)
  • Ingave van recurrente prestaties vergemakkelijken, bv. voor chronische patiënten. Cf. administratief voorschrift in Pricare.

Agenda, administratieve gegevens

• Agenda: inactieve gebruikers verbergen bij het instellen van toegangsrechten (MS-4279)
  • Waarschuwing bij inschrijven van een patiënt, niet meer ingeschreven, maar wel voorheen ingeschreven (MS-4393)
  • Agenda; terugkerende afspraken (MS-3912)
  • Automatisch alle agenda's beschikbaar maken voor alle actieve gebruikers
  • Lijst van voorbije en geplande afspraken bij inplannen van een nieuwe afspraak (MS-3894)
  • Uitgebreide en flexibele rapporteringsmodule, cf. Pricare Reporting
  • Vermijden dat 2 gebruikers gelijktijdig een afspraak boeken op hetzelfde tijdstip
  • SMS herinneringen
  • Interne berichten module
  • Administratieve medewerkers toelaten een "administratief contact" in te geven, met een nota, een administratief document aan te maken op basis van een type-document, en een overzicht te hebben van de voorgaande administratieve contacten
  • Een uurrooster kunnen kopiëren
  • E-mail adres vd patiënt ook afbeelden indien niet in 1ste adres
  • Afbeelden van de volledige historiek van aanmaak en wijzigingen van een afspraak (MS-4716)
  • Melding wanneer het te lang geleden is dat de eID werd ingelezen en deze opnieuw moet worden ingelezen
  • Wanneer de patiënt meerdere telefoonnummers heeft, kunnen aanduiden welk nummer het "voorkeurnummer" is (standaard het gsm nummer), en dit nummer dan afbeelden in de kader met de patiëntengegevens linksboven en in de afspraken in de agenda (MS-4718)
  • Betrokkenen/adresboek: extra veld "organisatie", voor zoeken en afbeelden in lijst.
  • Functionaliteit om dubbels op de sporen op RRN of naam + voornaam + geboortedatum.

Algemeen

• Wachtwoord vergeten functie in login scherm
  • Niet bij iedere login Medispring en eHealth wachtwoord moeten ingeven, maar bv. enkel eHealth wachtwoord (wettelijke vereiste), zou moeten volstaan.