Gewiste berichten die terugkomen

Er zijn momenteel 2 mogelijke verklaringen hiervoor geïdentificeerd:

Indien het recente berichten betreft (minder dan 7 dagen geleden ontvangen)

• Deze berichten werden gewist door een andere gebruiker dan de oorspronkelijke bestemmeling (d.i. de bestemmeling via wiens eHealthbox het bericht in Medispring is toegekomen).

Bijvoorbeeld wanneer:

• de bestemmeling in Medispring werd gewijzigd

• of omdat gebruiker X de berichten van gebruiker Y heeft verwerkt, bv. omdat Y dit heeft gedelegeerd, of tijdens de afwezigheid van Y:

• en de berichten systematisch worden gewist ("opgekuist") om aan te geven dat ze verwerkt zijn (omdat er in Medispring geen status "verwerkt" kan worden aangeven, de status "gelezen" per gebruiker is en automatisch wijzigt wanneer een bericht een paar seconden wordt afgebeeld en omdat de status "gelinkt aan een patiënt" nog niet als volledige verwerking geldt, omdat er bv. ook nog een besluit moet ingevuld worden, en opvolgingstaken ingepland).

• Het probleem is dat het wissen in Medispring mogelijk is van zodra er een eHealthsessie actief is, (Ook wanneer dat niet de sessie van de oorspronkelijke bestemmeling van het bericht. Maar als de actieve eHealth sessie niet de sessie van de oorspronkelijke bestemmeling is, wordt het bericht enkel uit Medispring gewist en niet uit de eHealthbox van de oorspronkelijke bestemmeling, waar het nog tot 7 dagen in de Inbox blijft. Wanneer de oorspronkelijke bestemmeling opnieuw met zijn eigen eHealth sessie verbindt zal het bericht opnieuw in Medispring terechtkomen !)

• Er wordt onderzocht hoe dat in Medispring verbeterd kan worden
    • Niet kunnen wissen van berichten van een andere oorspronkelijke bestemmeling of deze nog niet volledig wissen uit Medispring, waardoor ze niet terug binnenkomen
    • Invoering van een status "verwerkt"

• In afwachting is het advies
    • niet systematisch te berichten te wissen om aan te geven dat ze volledig verwerkt zijn, maar dit bv. aan te geven in de nota en het automatische archiveringsmechanisme zijn werk te laten doen (berichten worden naar het archief verplaatst, 7 dagen na ontvangst wanneer ze ook gelezen zijn)
    • dat berichten enkel door hun oorspronkelijke bestemmeling gewist worden (andere gebruikers mogen wel berichten aan patiënten koppelen, een nota ingeven, opvolgingstaken inplannen, enz.)

Indien het oudere berichten betreft (in bulk gewist)

• Dit betreft dus het wissen via het aanvinken van alle/meerdere berichten en dan "wissen" via de knop bovenaan de lijst van berichten, bv. voor het opkuisen van oude (nog ongelezen) berichten van vóór de overstap naar Medispring, maar die tijdens het testen van Medispring zijn binnen gekomen:

• Het wissen van deze berichten neemt wat tijd, je ziet de berichten één voor één verdwijnen. Je mag de eHealthbox/Medispring niet afsluiten vooraleer alle geselecteerde berichten verdwenen zijn !

• Mogelijk werden initieel niet alle oudere berichten afgebeeld (bv. door een limiet op het aantal afgebeelde berichten). Navigeer even weg van de eHealthbox en dan terug naar de eHealthbox en controleer dan of er nog oude te verwijderen berichten verschijnen. Zo ja, selecteer ze en wis ze opnieuw.