Hector (of MediRing) configureren voor Medispring

Waarom nog Hector (of MediRing) gebruiken voor de import van laboverslagen en rapporten ?

Medispring gaat momenteel enkel de eHealthbox van een arts uitlezen (om de 15 min) wanneer deze arts in Medispring is aangemeld. Medispring wil dit verbeteren, maar deze verbetering kan nog even op zich laten wachten.

Dit kan een probleem zijn in centra wanneer (bv. deeltijdse) artsen afwezig zijn.

Een voorlopige oplossing hiervoor is Hector (of MediRing) te gebruiken (die de berichten van alle geconfigureerde artsen zal binnenhalen, of deze aanwezig zijn of niet).

Configuratie

1. Je moet Hector/Mediring dan configureren om alle laboresultaten en rapporten weg te schrijven naar de map c:\medispring\ehealthbox, op een werkpost waarop ook Medispring "electron" continu actief is, samen met een actieve eHealthsessie.
    Medispring zal deze map automatisch om de 15 min inlezen (en de ontvangen resultaten en rapporten automatisch proberen toe te wijzen aan de betrokken patiƫnt).

2. Om te vermijden dat de berichten dubbel binnenkomen (1x via Medispring wanneer de arts is aangemeld + 1x via Hector), moeten alle artsen geconfigureerd in Hector, in Medispring ook het automatisch ophalen van de eHealthbox-berichten uit vinken: