In bulk controleren van de verzekerbaarheidsgegevens ("MDA") van alle patiënten

In bulk controleren van de verzekerbaarheidsgegevens ("MDA") van alle patiënten

Inleiding

• De functionaliteit is al in productie beschikbaar, maar vraagt wellicht nog een aantal verbeteringen en bugfixes.
  • Hiermee kunnen de verzekerbaarheidsgegevens (=status van de patiënt bij zijn mutualiteit) voor alle patiënten in één keer opgevraagd worden.

• Opgepast: dit is een "asynchroon" proces, je krijgt dus niet onmiddellijk het antwoord.
    • Eerst moet je de aanvraag naar de mutualiteiten versturen
    • Wat later kan je de antwoorden van de mutualiteiten ophalen; de mutualiteiten hebben tot 48 "werkuren" om te antwoorden,  en ze antwoorden niet allemaal tegelijkertijd.

• M.b.t. de inschrijvingen in het forfait, zal Medispring enkel de uitschrijvingen registreren, maar dus niet de inschrijvingen.
    De andere gegevens, bv. het statuut "RVV" (recht op verhoogde tegemoetkoming verzekering) worden los hiervan altijd bijgewerkt.

Instructies

• Doe dit niet vanuit Medispring web app; maar enkel via Medispring desktop (electron) geconfigureerd naar jullie lokale server (op login pagina, onder Meer opties > iCure, moet de eerste optie in de aard van https://192.168.0.1 geselecteerd zijn)
  • Meldt aan met een gebruiker met eHealth sessie op naam van het WGC en de rol "beheerder"
  • Ga naar "Instellingen" > "eGMD" > "Controle MDA" en klik op "Controle lidmaatschapsgegevens" om de aanvraag te versturen.

• Een paar uur tot 2 dagen later, ga opnieuw naar de lijst "Controle MDA"; deze wordt nu automatisch geladen. Klik op de knop "Ophalen antwoorden (x/y)" om de reeds ontvangen antwoorden op te halen:
    • Na iedere ophaling moet je 30 min wachten om opnieuw op te halen; de nog resterende tijd wordt dan ook in de knop afgebeeld

• Het resultaat kan je bekijken in de onderstaande lijst

• De patiënten worden onderverdeeld in groepen: "niet in orde" en dan per verzekeringsinstelling (VI) /mutualiteit), iedere groep kan je dicht of openklappen bv.

• Onderaan kan je doorheen de verschillende pagina's bladeren navigeren
      (100 patiënten per pagina)

• In de kolom "Status", kan je zien of de mutualiteit voor deze patiënt al heeft geantwoord en of het antwoord een fout bevat
    • In de kolom "Feedback" vind je de foutmeldingen, bv.
      mceclip12.pngMycarenet kon dit RRN niet vinden, te verbeteren in de administratieve fiche ?
      mceclip13.pngVerzekerbaarheidsgegevens individueel opvragen of nieuwe bulk controle proberen
      mceclip16.pngMycarenet heeft voor dit RRN geen VI gevonden
    • In de kolom "Verzekering" kan je zien wijzigt van "niet in orde" naar 'in orde" of wijzigt van mutualiteit, bv.
    • Je kan op de kolomkoppen klikken om hierop te sorteren

• Je kan de volledige lijst exporteren aar Excel (en de filter functie lijkt nog niet goed te werken).