Instellen van de printers

Bij het afdrukken van voorschriften en arbeidsongeschikheidsattesten kan je kiezen uit klein of groot formaat (DL of A4) en kan je vragen om deze keuze op te slaan voor de volgende keer:

Deze vraag wordt slechts één keer gesteld en vervolgens opgeslagen (tenzij je het vakje "mijn keuze bewaren" hebt uitgevinkt).

Voor het afdrukken op klein DL formaat, moet je een kloon van deze printer installeren (=dezelfde printer een 2de keer installeren) (bv. met de naam Brother HL-5100DN-serie - DL).

En dan in de "voorkeursinstellingen voor afdrukken" voor de DL printer ...
of via het "oude" configuratiescherm

Moet je "DL" instellen als papierformaat, alsook de gepaste invoerlade, hieronder bv. "MF lade".
Bv. voor een Brother printer (deze schermen variëren per printer):

In bepaalde gevallen kan het helpen om ook de oriëntatie te wijzigen van "staand" (portrait) naar "liggend" (landscape).

Belangrijke opmerking bij het testen van deze instellingen:

• De PDF die wordt afgedrukt, wordt éénmalig aangemaakt in A4 of DL ifv de instellingen bij het verzenden/1ste maal afdrukken.
  • Om printerinstellingen te testen moet je dus steeds een nieuw voorschrift maken (anders is het mogelijk dat je een eerder aangemaakte A4 PDF probeert af te drukken naar een printer ingesteld voor DL).

De helpdesk kan je hierbij helpen (078/077 050)

Als je in verschillende praktijkruimtes werkt:  wanneer Medispring voor een (lokale) printer in praktijkruimte A werd ingesteld, zal jouw pc deze printer als "offline" weergeven wanneer je in praktijkruimte B bent. Medispring zal dan opnieuw bovenstaand venster tonen: kies dan de juiste printer voor de praktijkruimte B en bewaar deze keuze, die geldig zal blijven tot wanneer je weer in praktijkruimte B bent en de printer van praktijkruimte B dus offline zal zijn en bovenstaande venster opnieuw getoond zal worden.

Je kan je printerinstellingen ook ten alle tijden aanpassen via :

Waarom A4 voor kine- en verpleegkundig- en RX voorschriften ?

• In deze documenten stelt Medispring voor om in 1 klik de inhoud van de S of/en O van de consultatie toe te voegen.
  • Je kan ook opmerkingen toevoegen, oude protocollen kopiëren en plakken, etc...
  • Dit alles past niet op een klein DL-document.
  • De A4 is in deze gevallen dan ook het beste document om de communicatie tussen artsen en paramedici te ondersteunen.