Medicatie kan niet gestopt worden

Het probleem

• de knop "Opslaan" inactief (light groen) blijft (alhoewel de reden wel is ingevuld)mceclip0.png
  • Dit was voorheen een probleem met medicatie gemigreerd vanuit Pricare, maar dit is in principe opgelost vanaf versie 2.6.3 zie faq.

Instructies

1. Ga naar het tabblad "Active medicatie", en klik voor de betrokken medicatie op het potloodje mceclip1.png:mceclip2.png
      • zorg ervoor dat de medicatie niet meer als chronisch is aangeduid
        • indien de vorm het toelaat wordt de einddatum dan automatisch berekend op basis van de gestructureerde posologie en de startdatum;
        • voor andere toedieningsvormen of indien de gestructureerde posologie niet in ingevuld (bv. na migratie uit Pricare) wordt de einddatum automatisch ingesteld op 7 dagen na de startdatum;
          TIP: je kan de begindatum in Medispring zien wanneer je de medicatie met de muis aanwijst, hieraan kan je dan 7 dagen toevoegen.

• om de medicatie te stoppen moet de einddatum in het verleden zijn

• je kan dan gewoon opslaan: door de einddatum in het verleden zou ze niet als meer actieve medicatie mogen worden afgebeeld (noch in de medicatie-module, noch in de "synthese")

2. Indien de medicatie toch weer als actief blijft verschijnen, stop ze opnieuw (via handje op potloodje) !

• het probleem is dan wellicht dat er voorgaande versies van die medicatie zijn, die nog actief zijn; enkel de laatste versie wordt in Medispring afgebeeld en gestopt. Door de medicatie telkens opnieuw te stoppen, stop je uiteindelijk ook alle die voorgaande versies.

• Indien het dan nog niet lukt, contacteer sam.jocque@medispring.be zodat we de oorzaak hiervan kunnen achterhalen.