Medicatie opschorten

Inleiding

• Vanaf versie 2.10 is het mogelijk om een medicatie tijdelijk op te schorten ( in het kader van de door de overheid opgelegde functionaliteiten voor het gedeeld medicatieschema)

Instructies

1. Open de voorschrijfmodule / het medicatiebeheer

2. Klik in de lijst met actieve geneesmiddelen op de knop "Pauze" voor het geneesmiddel dat u wilt opschorten:

3. Om een opschortingsperiode toe te voegen, klik op de + aan de rechterkant

4. Voer de reden in, de begin- en einddatum en klik dan op de "V" aan de rechterkant of "Opschorting toevoegen" om deze opschorting op te slaan.

5. U kunt een tweede opschorting toevoegen door nogmaals op de + te klikken, of de bestaande opschorting verwijderen via de "x".

6. Klik op "Opslaan" om alle opschortingen op te slaan en het venster te sluiten:

7. De aanwezigheid van een opschorting wordt aangegeven door de oranje "pauzeknop".
    U kunt nogmaals op deze knop klikken om het venster voor het bewerken van de opschortingen te openen en bv. de opschorting te wissen.

8. Wanneer een opschorting actief is (op de huidige datum), wordt dit aangegeven in de lijst van actieve behandelingen aan linkerzijde van het dossier

9. In het gedeeld medicatieschema (module "Hubs") wordt de aanwezigheid van een opschorting aangegeven in de kolom met de datums (in het rood indien actief, anders in het oranje)

10. De details zijn daar zichtbaar in de gedetailleerde weergave via het oog