Nieuwe tarieven voor forfait invoeren

Doel:

Hoe de nieuwe tarieven die door het RIZIV zijn doorgegeven voor de verschillende forfaits in Medispring in te voeren.
Let op:
  1. Bij het toevoegen van een nieuw tarief gecommuniceerd door het RIZIV, moet u ALTIJD een datum invoeren die begint op de 1ste van de maand (bijv. 01/06/2023), anders worden de juiste tarieven in de toekomst niet gebruikt.
  2. U wijzigt nooit een tarief, u voegt enkel nieuwe tarieven toe voor nieuwe periodes.
    Uitzondering: als het tarief onjuist was, moet u in dit geval het tarief verwijderen en 1 tarief toevoegen op de datum van de 1ste van de maand die het probleem veroorzaakt (bijv. 01/08/2023).

Procedure :

1. Met het account “Medische Centrum” (het account voor de facturatie van de forfaits) gaat u naar de linkerbenedenhoek van het scherm en klikt u op de initialen van het Medische Centrum, vervolgens klikt u op “E-forfait” op het scherm dat verschijnt.

2. Om een nieuwe periode toe te voegen aan de tarieventabel, klikt u eerst op het tabblad “Arts (M)” van de betreffende discipline waarvoor u een tarief wenst toe te voegen (1) en vervolgens op “Voeg prijzen toe” (2).

Let op:
    Er zijn 4 tabbladen om te controleren (3 voor MKI en 1 voor zorgtraject)
  3. Voer vervolgens de begindatum (1) op de 1ste dag van de maand (bijv. 01/09/2023) en het bijbehorende bedrag (2) in en klik vervolgens op “Toevoegen” (3)

De nieuwe periode zou in de lijst hieronder moeten verschijnen met een nieuwe begindatum.