Onderhoud "Correctie incorrecte DCI medicatie"

Inleiding

Dit onderhoud heeft als doel om "corrupt geraakte" magistrale medicaties te herstellen. Zonder dit onderhoud, worden ze niet afgebeeld in de lijst van actieve medicaties in de voorschrijfmodule (maar wel in het journaal).

Update 5/12: Dit onderhoud wordt pas beschikbaar met versie 2.9 (maandag 6/12) en kan tot 2u duren.

Update 6/12: Dit onderhoud moet slechts 1x per WGC uitgevoerd worden, dus niet door alle gebruikers.

Dit mag tijdens de werkuren, maar zorgt voor wat extra server belasting van de server, dus het hangt er van af hoeveel marge die nog heeft.

De belasting is vooral op de werkpost waarop het onderhoud wordt gestart (decryptie-encryptie).

Instructies

1. Start een Medispring "desktop/electron" op een werkpost en meld aan
    (de rol van de gebruiker heeft geen belang)

2. Ga naar Instellingen > Onderhoud, selecteer "Correctie incorrecte DCI medicatie" (onderaan de lijst) en klik op "Geselecteerd onderhoud toepassen".

3. U krijgt dan het scherm dat de vooruitgang toont: laat dit gewoon tot het eind lopen, maar je kan het indien nodig stopzetten (het kan tot 2u duren)

4. Daarna kom je terug op het onthaalscherm

5. Via Instellingen > Onderhoud kan de gebruiker die het onderhoud heeft gestart controleren of het onderhoud succesvol is afgelopen (andere gebruikers zien dit niet).

6. Indien het niet geslaagd is, of onderbroken moest worden, kan dezelfde gebruiker het onderhoud opnieuw starten. Dit loopt dan verder waar het was gestopt.
    • technisch weetje: dit onderhoud overloopt alle patiĆ«nten in alfabetische volgorde, per 100 wordt de vooruitgangstatus. opgeslagen. Bij herstart begint het dus opnieuw bij de laatst opgeslagen vooruitgangstatus.