Onderhoud "Corrigeer het land van verblijf en de nationaliteit van patiënten naar ISO-landcodes"

Onderhoud "Corrigeer het land van verblijf en de nationaliteit van patiënten naar ISO-landcodes"

Inleiding

Update 10/12: Er wordt vandaag een kleine update gepubliceerd die het vastlopen (op een wit scherm) oplost. Na "Nu bijwerken" wordt het onderhoud best opnieuw gestart (ook indien reeds eerder uitgevoerd).

Dit onderhoud heeft als doel om de vrije tekst ingevoerd in het veld "Nationaliteit" van de patiënten, alsook in het veld "Land" van de adressen van de patiënten te proberen omvormen naar ISO codes. Dit zal de synchronisatie van deze gegevens met Beoogo verbeteren, en is ook nuttig voor statistieken.

bv.

• België > BE
  • Belgie > BE
  • Belg > BE
  • Belgische > BE
  • Belgique > BE
  • Nederland > NL
  • Italië > IT
  • ...

Update 6/12: Dit onderhoud moet slechts 1x per WGC uitgevoerd worden, dus niet door alle gebruikers.

Bij het uitvoeren van dit onderhoud wordt een Excel aangemaakt met de lijst van de patiënten wiens nationaliteit of land niet naar een ISO code kon worden omgezet. Voor deze patiënten moet de aanpassing manueel gebeuren, via de administratieve fiche.

Dit onderhoud mag meerdere keren uitgevoerd worden, o.a. om te detecteren bij welke patiënten het nog niet in orde is.

Dit mag ook tijdens de werkuren, maar zorgt voor wat extra server belasting van de server, dus het hangt er van af hoeveel marge die nog heeft.

Instructies

1. Start een Medispring "desktop/electron" op een werkpost en meld aan
    (de rol van de gebruiker heeft geen belang)

2. Ga naar Instellingen > Onderhoud, selecteer "Corrigeer het land van verblijf en de nationaliteit van patiënten naar ISO-landcodes" en klik op "Geselecteerd onderhoud toepassen".

U krijgt dan het scherm dat de vooruitgang toont: laat dit gewoon tot het eind lopen, maar je kan het indien nodig stopzetten.

3. Na voltooiing wordt het Excel bestand gedownload met de patiënten waarvoor de conversie niet is gelukt

4. Daarna kom je terug op het onthaalscherm

5. Via Instellingen > Onderhoud kan je controleren of het onderhoud succesvol is afgelopen

6. Indien het niet geslaagd is, of onderbroken moest worden, kan je het onderhoud opnieuw uitvoeren. Dit mag eventueel via een ander gebruikersaccount.