Onderhoud "Corrigeer vertrouwelijke zorgelementen"

Inleiding

• Voor sommige zorgelementen is de vertrouwelijkheid in Medispring momenteel onbepaald.
    Dit lijkt oa het geval te zijn voor redelijk wat zorgelementen gemigreerd uit Pricare.

• Met versie 2.10.1 werd ervoor gezorgd dat zorgelementen met "Geen export" niet langer in de verwijsbrieven/uitgaande documenten worden opgenomen. Maar voorzichtigheidshalve werd besloten om ook de zorgelementen met onbepaalde vertrouwelijkheidsstatus niet op te nemen.
  • Door dit onderhoud uit te voeren, worden de zorgelementen waarvan de vertrouwelijkheid nog onbepaald is; op "Niet vertrouwelijk" gezet, waardoor ze wel opnieuw in de verwijsbrieven/uitgaande documenten komen.

Instructies

1. Dit onderhoud moet slechts 1 keer per praktijk worden uitgevoerd.
  2. Dit onderhoud wordt best buiten de werkuren uitgevoerd.
    Gezien de dringendheid, mag ze indien gewenst ook uitgevoerd worden terwijl gebruikers in Medispring actief zijn; het risico hierbij is dat zorgelementen gelijktijdig door een gebruiker en het script aangepast worden; indien de gebruiker een onbepaalde vertrouwelijkheid laat staan, kan de correctie van het script bij het opslaan door de gebruiker verloren gaan.
  3. Meld aan op Medispring 2.10.1 (en accepteer de recentste update van 12/5/2022)

4. Ga naar Instellingen > Onderhoud,  selecteer "Corrigeer vertrouwelijkheid zorgelementen" en klik dan op "Geselecteerd onderhoud toepassen".

5. Het duurt even voor de eerste vooruitgang zichtbaar is (vooruitgang per 100 patiënten)

6. Indien het vooruitgangsvenster plots afsluit vóór het einde is bereikt, is er wellicht iets misgelopen (bv. tijdelijke netwerkfout). Start dan het script opnieuw (dus terug naar stap 1).

7. Indien nodig kan het script gestopt worden. Bij een onderbreking (door een fout of vrijwillig) zal de volgende keer het script hervatten waar het gestopt is.

8. Wanneer het script klaar is, kom je terug op het onthaalscherm.

9. Via instellingen > Onderhoud kan je controleren of het script met succes werd beëindigd (nota: enkel de gebruiker die het script heeft uitgevoerd kan dit zien, andere gebruikers niet).
    Zolang de status niet "SUCCESS" is, kan je het best herstarten.

Nota: geen andere script uitvoeren indien dit niet in de instructies gevraagd wordt (de meeste andere scripts zijn voor andere specifieke gevallen of zelfs niet meer van toepassing).