Onderhoud "Importeer Pricare documenten"

Inleiding

• Met dit onderhoud worden de documenten (specialistenrapporten, laboresultaten, pdf, ...) die met de M2 migratie reeds vanuit Pricare werden gemigreerd, in Medispring zichtbaar gemaakt (vervanging van de contacten "Pricare document to be imported").

Instructies

1. Dit onderhoud moet 1 keer per centrum uitgevoerd worden.

2. Dit onderhoud moet buiten de werkuren uitgevoerd worden en kan lang duren (bv. geschat op 26 uren voor WGC De Brugse Poort). U kan het dus best starten op vrijdagavond of zaterdag

3. Controleer op de server of er nog volgende schijfruimte vrij is op de harde schijf waarop de mappen "CouchDB" en "Medispring" staan (standaard C:\couchdb en C:\Medispring). De vrije ruimte moet minstens 30% bedragen van de grootte van de CouchDB map, In onderstaand voorbeeld bv. minstens nog 5 Gb + dat gebruikte schijfruimte in Windows niet in rood is aangeduid.

Maak indien nodig schijfruimte vrij.

4. TOEGEVOEGD OP 21/5: Indien de "automatische update van de Medispring backend" op de server werd geconfigureerd, moet deze in de Windows Taakplanner tijdelijk uitgeschakeld worden om te vermijden dat het onderhoud hierdoor onderbroken wordt:

5. Start een Medispring "desktop/electron" op een werkpost en meld aan
    (de rol van de gebruiker heeft geen belang, onder "Meer Opties" moet wel "forfaitaire praktijk" geselecteerd zijn, maar dat is in principe al zo).
    Toevoeging 28/5: Zorg er voor deze werkpost niet automatisch in slaapstand gaat !

6. Ga naar Instellingen > Onderhoud, selecteer "Pricare documenten importeren" en klik op "Geselecteerde nazorg toepassen".  mceclip0.png

7. Het onderhoud begint, je kan het indien nodig stopzetten

8. Na voltooiing kom je terug op het onthaalscherm.

9. Via Instellingen > Onderhoud kan je controleren of het onderhoud met success is afgelopen

10. Indien het niet geslaagd is, of onderbroken moest worden, kan je het onderhoud opnieuw uitvoeren (en het zal dan sneller gaan).
    Toevoeging 28/5: dit mag eventueel via een ander gebruikersaccount.

Aangevuld op 21/5:
      • Soms wordt de status van het onderhoud als "ERROR" weergegeven (bv. door tijdelijke netwerkfouten) maar in principe heeft het script dan opnieuw geprobeerd en is het mogelijk toch tot het einde gelopen. Kijk in dat geval of er nog contacten zijn van het type "Pricare document to be importerd" en signaleer deze dan aan support@medispring.be
      • Om problemen met het netwerk te vermijden en het onderhoud te versnellen, kan je ook tijdelijk in het Taakbeheer > Services > medispring-service-nssm tijdelijk "Stoppen"
        En dan de electron op de server starten (Stap 5).
        Vergeet na het afronden van het onderhoud medispring-service-nssm niet opnieuw te starten !

11. Indien je in stap 4 de automatische update in de Windows Taakplanner hebt uitgeschakeld, niet vergeten deze opnieuw in te schakelen: