Onderhoud "Medicatie: Dubbele behandelingen beperken"

Inleiding

Update 22/3:

• een nieuwe versie van dit onderhoud werd gepubliceerd via een hotfix; indien u nog dubbele medicaties heeft, gelieve deze nieuwe versie opnieuw uit te voeren, ze verbetert een aantal speciale (en zeldzame) gevallen.

Update 7/3:

• artikel bijgewerkt ifv versie 2.10
  • een nieuwe, betrouwbaardere versie van dit onderhoud is nu beschikbaar op qa.medispring.be

Dit onderhoud heeft als doel om dubbele medicaties op database niveau weg te werken.

• Tot en met versie 2.9 wordt er bij het afbeelden voor gezorgd dat geen dubbels verschijnen, maar enkel bij aanmelding als "forfaitaire praktijk" (in het login scherm, onder "Meer opties").
  • Vanaf versie 2.10 zal dit filteren bij het afbeelden er niet meer zijn en daarom moeten de dubbels vóór ingebruikname van versie 2.10 in de database weggewerkt worden.

Dit onderhoud moet slechts 1x per WGC uitgevoerd worden, dus niet door alle gebruikers.

De belasting is vooral op de werkpost waarop het onderhoud wordt gestart (decryptie-encryptie).

Instructies

1. Meld aan op Medispring 2.10 of hoger ((de rol van de gebruiker heeft geen belang)
    • tot de publicatie van versie 2.10 (momenteel voorzien op 9/3 vanaf 17u) kan dit enkel via qa.medispring.be
    • na de publicatie van versie 2.10 kan dit ook via de gewoonlijke Medispring desktop "electron" op een werkpost

2. Ga naar Instellingen > Onderhoud, selecteer "Medicatie: Dubbele behandelingen beperken" (onderaan de lijst) en klik op "Geselecteerd onderhoud toepassen".

3. U krijgt dan het scherm dat de vooruitgang toont: laat dit gewoon tot het eind lopen, maar je kan het indien nodig stopzetten (het kan tot 6u duren)

4. Daarna kom je terug op het onthaalscherm

5. Via Instellingen > Onderhoud kan de gebruiker die het onderhoud heeft gestart controleren of het onderhoud succesvol is afgelopen (andere gebruikers zien dit niet).

6. Indien het niet geslaagd is, of onderbroken moest worden, kan dezelfde gebruiker het onderhoud opnieuw starten. Dit loopt dan verder waar het was gestopt.
    • technisch weetje: dit onderhoud overloopt alle patiënten in alfabetische volgorde, per 100 wordt de vooruitgangstatus. opgeslagen. Bij herstart begint het dus opnieuw bij de laatst opgeslagen vooruitgangstatus.