Patiënt creëren of wijzigen

Er zijn twee manieren om een patiënt te creëren:

• Handmatig
  • Via eID (aanbevolen)

Handmatig patiënt aanmaken

Klik op de "+" rechtsboven in het Medispring scherm:

• als je het NISS van de patiënt hebt, voer deze in (zonder spaties, punten of streepjes); als je een actieve eHealthsessie hebt als arts, wordt de patiënt automatisch gevonden via een raadpleging van het rijksregister (RRN Consult)
    Klik dan op "Patiënt creëren"
    NB: als deze patiënt al bestaat, zal Medispring aanbieden om zijn dossier te openen en dus geen duplicaat te maken.

• Als je het NISS van de patiënt niet hebt, voer dan de voor- en achternaam en de geboortedatum in en klik dan op "Patiënt creëren".
  • Als je een actieve eHealth sessie hebt als arts, kan je de patiënt ook opzoeken in het rijksregister: voer de achternaam, voornaam en geboortedatum in (zelfs bij benadering) en klik op "Patiënt opzoeken".

Je krijgt dan een lijst met de gevonden patiënt(en)
    Selecteer de patiënt en klik op "Patiënt aanmaken".

Creatie van een patiënt met zijn eID-kaart (aanbevolen)

Plaats de eID-kaart van de patiënt in de lezer: wacht enkele seconden (automatische uitlezing) of klik op eID.

• Als de patiënt al bestaat en er geen twijfel over bestaat, wordt zijn dossier geopend.
  • Als de patiënt niet bestaat en er is geen patiënt met een vergelijkbare naam en voornaam: de creatie van een nieuwe patiënt wordt voorgesteld:
  • Als de naam van een soortgelijke patiënt bestaat, zal Medispring voorstellen om een bestaande patiënt te kiezen (die zal worden bijgewerkt ifv van de gegevens op de eID) of om een nieuwe patiënt te creëren

Wijzigen van een patiënt

• Door de EID-kaart van de patiënt in te lezen, wordt het dossier van de patiënt geopend en worden zijn of haar gegevens automatisch bijgewerkt met de nieuwe informatie op de EID-kaart.
  • Handmatig bijwerken: open het patiëntdossier en selecteer het tabblad "Administratief", wijzig vervolgens de informatie in de 4 tabbladen van het patiëntdossier.

Vergeet daarna niet op "Wijzigingen opslaan" te klikken !

M.b.t. het beheer van de adresgegevens voor patiënten gemigreerd uit Pricare, zie deze specifieke faq !