Release notes Medispring 3.1.2

Deze versie
  1. Werd op maandag 29 januari in de namiddag beschikbaar gesteld.
  2. Vereist geen update van uw server (voor groepspraktijken in client/server), noch een update van Medispring desktop "electron".
  3. Is niet van toepassing voor de weinige gebruikers die nog niet zijn overgestapt op Medispring v3 "kraken".

Medisch dossier

Nieuw

1. Vertrouwelijke zorgelementen (niet opgenomen in de sumehr, standaarddocumenten en PMF) worden in het "journaal" visueel aangeduid.

2. Bij het uitvoeren van een procedure met verlenging wordt de datum van de volgende deadline berekend op basis van de uitvoeringsdatum (en niet meer op basis van de huidige datum).
  3. Als ik bijvoorbeeld vandaag (10/01/2024) een griepvaccin registreer dat is toegediend op 27/12/2023, met verlenging over 1 jaar, dan is de vervaldatum van de nieuwe, lopende procedure 27/12/2024 (in eerdere versies zou dit 10/01/2025 zijn geweest).

4. Bij het coderen van een vaccin in "vrije tekst" is het verplicht om minstens 1 categorie te specificeren

Correcties

1. Diverse correcties met betrekking tot het gebruik van trefwoorden in een contact
  2. In de lijst met contactpersonen verandert de kleur van de pictogrammen die het type "laboratorium" aangeven niet meer

eHealthbox

Correcties

1. Met betrekking tot de paginering van de (oudere) berichten

Agenda

Nieuw

1. Geen e-mail notificatie meer naar de patiënt voor:
    1. "Hele dag" afspraken
    2. afspraken die achteraf worden aangemaakt of gewijzigd

Correcties

1. In de e-mail notificatie/herinnering, wordt de naam van de persoon met wie de patiënt een afspraak heeft niet meer opgenomen
  2. Weergave van het type afspraak in de "i" (bij aanduiden met de muis)

Facturatie

Correcties

1. Met betrekking tot de afrondingen
  2. Verzenden van eFacts naar ziekenfonds 400
  3. Forfait facturatie: gebruik van de nomenclatuurcode "opstarttraject diabetes" in plaats van de code "voortraject diabetes".

Mobiele versie

Nieuw

1. Mogelijkheid om een patiënt toe te voegen
  2. Mogelijkheid om een afspraak toe te voegen of te wijzigen
  3. Verplaatsing vd knop om de agenda te openen