Schijfruimte vrijmaken op Medispring server (en werkposten met lokale database)

Schijfruimte vrijmaken op Medispring server (en werkposten met lokale database)

1. Inleiding

• Dit artikel is van technische aard en bestemd voor de informaticaverantwoordelijken van de centra.

• De Medispring backend en CouchDB schrijven veel informatie weg naar logbestanden, die na verloop van tijd veel plaats kunnen innemen op de harde schijf van de server en de werkposten met een lokale Medispring databank.

• In een volgende versie van Medispring zal een automatische opkuis hiervan worden voorzien.

• Daarnaast kan ook de CouchDB databank sterk groeien. Deze kan dan "gecompacteerd" worden. Neem hiervoor tijdig een afspraak via support@medispring.be !

Opkuis van de logs van de "backend"

1. Ga naar C:\Medispring\resources\logs en wis hierin alle bestanden met een datum in de naam (dus niet : log-all.log, log-default.log, log-icure.log, log-couchdb.log en log-migrate.log)

Opkuis van de CouchDB.log

1. Deze opkuis mag enkel buiten de werkuren, de Medispring en CouchDB services moeten hiervoor gestopt worden, hiervoor mogen dus geen gebruikers meer in Medispring actief zijn (of ze moeten tijdelijk werken via app.medispring.be) !

2. Stop de Medispring service

3. Stop de CouchDB service

4. Wis het bestand couch.log in de map C:\CouchDB (die ook op een andere schijf kan staan, hieronder bv. op de F: schijf)

5. Start de CouchDB service

6. Start de Medispring service