Toegang tot Medispring om de afbeelding van de laboresultaten in FHIR te testen

Toegang tot Medispring om de afbeelding van de laboresultaten in FHIR te testen

Inleiding

  1. In het kader van hun accreditatie, moeten de labo's de correcte afbeelding van hun elektronsch aangeleverde resultaten testen in de verschillende gehomologeerde softwarepakketten voor huisartsen. 
  2. Dit artikel geeft instructies om dit in Medispring te doen.

Aanvraag van een test account

  1. Stuur een e-mail naar contact@medispring.be en vraag hierin een gratis account "om het afbeelden van de laboresultaten in FHIR" te testen. 
  2. Binnen een paar dagen krijgt u via e-mail een gebruikersnaam. 

Aanmelden

  1. Surf naar https://v8.medispring.be, selecteer "Nederlands" en dan "Wachtwoord vergeten".


  2. Geef uw e-mail (= gebruikersnaam) in en klik op "Verzenden".


  3. Zoek in uw mailbox het bericht "Wachtwoord opnieuw instellen" (afkomstig van "no-reply") en klik op "Wachtwoord opnieuw instellen". 


  4. Terug in uw browser, klik op "Sleutelpaar genereren"










  5. Bewaar uw sleutel op een veilige plaats ! 
    Bij verlies ervan kan Medispring niet helpen, kan u niet meer aanmelden en verliest u toegang tot alle gegevens die via het betrokken account werden ingegeven of opgeladen. Meer info.


  6. Ga terug naar de e-mail en op "Wachtwoord opnieuw instellen".


  7. Terug in uw browser, geef 2x een nieuw wachtwoord in (dat u zelf mag kiezen, of beter genereren met een wachtwoordbeheerder) en dan "Nieuw wachtwoord opslaan". 


  8. Wacht ongeveer 10 min en ga dan terug naar de login pagina (v8.medispring.be) waar u uw gebruikersnaam en nieuw zelf gekozen wachtwoord moet ingeven en op "Verbinding maken" klikken.
    (Het "Wachtwoord eHealth" moet u niet invullen, en ook onder "Meer opties" moet in principe niets gewijzigd worden). 


  9. Aanvaard de gebruikers- en privacyvoorwaarden

Afbeelding van laboresultaten testen

  1. Ga naar de eHealthbox module en klik op "Manueel importeren".
    (De ontvangst via de eHealthbox wordt momenteel niet in deze testomgeving ondersteund).


  2. Selecteer het bestand met de laboresultaten (in FHIR of Healthone formaat) waarvan u de afbeelding wil testen 


  3. Het geimporteerde resultaat verschijnt in de lijst van berichten en rechts wordt de inhoud weergegeven.
    Indien het resultaat niet automatisch kon toegewezen aan een patiënt, wordt de inhoud weergegeven via de ingebouwde FHIR visualiser. 
    Klik op "Linken aan een patiënt"


  4. Selecteer de gewenste patiënt (pas indien nodig de gezochte naam en/of voornaam aan) of maak een nieuwe patiënt op basis van de gegevens in het geïmporteerde bestand. 


  5. Na de toewijzing aan een patiënt, worden de resultaten afgebeeld zoals ze gestructureerd in Medispring werden geïmporteerd.
    Via de tabbladen "Geïntegreerde PDF" (indien aanwezig in het opgeladen bestand) en "FHIR Visualisatie", kan u alternatieve afbeeldingen bekijken. 
    De artsen van Medispring hebben gevraagd om niet alle gegevens beschikbaar in FHIR standaard af te beelden in het tabblad "Resultaten".
    Ze verkiezen om aanvullende gegevens, bv. m.b.t. de "Service request", "Specimens", "Performer", "Results interpreter" te raadplegen via het tabblad "FHIR Visualisatie". 
    Via de link "Dossier openen" kan u het dossier van de betrokken patiënten openen, bv. om er verschillende opeenvolgende resultaten te bekijken.


  6. Via het "trechter" icoon, helemaal rechts op elk resultaat, kan u de historiek van dit resultaat raadplegen




  7. Door een resultaat met uw muis aan te wijzen ziet u de historiek van het aangeleverde resultaat (indien verschillende versies werden geïmporteerd, bv eerst voolopig en dan definitief resultaat). 


  8. Bij vragen of problemen m.b.t. deze instructies, of opmerkingen m.b.t. het afbeelden van de resultaten, neem afspraak voor een online sessie met schermdeling.



    • Related Articles

    • Toegang tot hubs en Vitalink configureren

      Inleiding De toegang tot Vitalink en de hubs kan via meerdere gezondheidsnetwerken. Zie faq Inleiding-situering-van-de-hubs-gezondheidsnetwerken-bv-Cozo-RSW-RSB-en-de-Vlaamse-eerstelijnskluis-Vitalink Instructies Open je gebruikersprofiel (via de ...
    • Onderhoud om de laadtijd te verkorten van de voorschriften in behandeling

      Om de laadtijd van de lijst met voorschriften in behandeling te verbeteren, nodigen we je uit om het onderhoud "Correctie van de historiek van voorschriften in behandeling om de laadtijd te verkorten" uit te voeren. Let op: Dit onderhoud mag slechts ...
    • Laboresultaten en rapporten via eHealthbox: Medispring vs Pricare

      Hoe werkt Medispring ? Een kopie van de berichten uit de eHealthbox van de arts wordt om de 15 min opgehaald van zodra deze aangemeld is met een actieve eHealthsessie. Nieuwe berichten worden dus niet ontvangen voor artsen die afwezig zijn ! De ...
    • Instellen van de printers

      Instellen van de printers Bij het afdrukken van voorschriften en arbeidsongeschikheidsattesten kan je kiezen uit klein of groot formaat (DL of A4) en kan je vragen om deze keuze op te slaan voor de volgende keer: Deze vraag wordt slechts één keer ...
    • Toevoegen van zorgelementen via scan van de dossiers op medicatie, BMI en laboresultaten

      Wat ? Een onderhoudsscript dat de patiënten scant op risico-indicatoren: chronische medicatie voor diabetes, longaandoeningen, cardio-vasculaire problemen BMI laboresultaten (Glycemie, HbA1c en MDRD2) Een lijst van de patiënten met deze ...