Update naar electron 3.2.16 op de servers

Inleiding

Let op: deze FAQ werd gewijzigd op 28/05 en 31/05.
Als u versie 3.2.14 of 3.2.15 al op uw servers hebt geïnstalleerd, installeer dan zo snel mogelijk versie 3.2.16, die problemen met versies 3.2.14 (traagheid) en 3.2.15 (blokkering) verhelpen.

Een nieuwe versie van Medispring desktop 3.2.16 moet door de IT-beheerders worden geïnstalleerd op de server van de groepspraktijken (oa WGCa).
Dit corrigeert o.a:
  1. de paginering van de berichten in de eHealthbox
De servers kunnen vanaf nu worden bijgewerkt en we vragen dat dit uiterlijk op 5 juni in orde is
Deze 3.2.16 server update staat echter los van en is niet nodig voor de 3.1.5 "UI" update, die recent naar de eindgebruikers werd uitgerold.

Voorbereiding

1. Vraag de gebruikers om op het einde van hun werkdag Medispring volledig af te sluiten.
  2. Download https://github.com/medispring/medispring-desktop-releases/releases/download/v3.2.16/medispring-winx64.exe  op de Medispring backend server.
  3. Beschik over een toegang als beheerder (administrator) op de server.

Server update

Werkposten update

1. Op de werkposten, zal Medispring desktop, bij het opstarten, automatisch de laatste versie downloaden.
  2. In centra waar de gebruikers niet de nodige rechten hebben om zelf updates de installeren, moet de IT verantwoordelijke de update accepteren of op voorhand installeren via de download link hierboven.
  3. Dit moet NIET onmiddellijk na de update van de server gebeuren.

Support

Als je twijfels, problemen of vragen hebt: neem contact op met ons ondersteuningsteam
  1. Per e-mail support@medispring.be (met vermelding van het onderwerp van uw vraag)
  2. Per telefoon voor meer dringende problemen 078 077 050

Goed om weten

• De 2 soorten updates & hoe huidige versie controleren ?

• Wanneer je bij het starten van Medispring de melding "Failed to create proxy: listen EADDRINUSE: address already in use:::16044", krijgt, is de Medispring service nog actief. Voer stap 3 hierboven uit.

• Het is normaal 3 of 4 Medispring processen te hebben op de machine waarop Medispring draait , alsook op de server

• Het is ook normaal om een groot aantal couchjs.exe processen te hebben op de Medispring server: