Web app: bij voorschrijven wordt PDF van 2de, 3de voorschrift niet geopend

Web app: bij voorschrijven wordt PDF van 2de, 3de voorschrift niet geopend

Het problem

• je werkt via web app, bv. app.medispring.be of qa.medispring.be
  • je schrijft geneesmiddelen voor die op verschillende voorschriften moeten komen bij afdruk (bv. 2 dozen van een terugbetaald geneesmiddel)
  • bij het verzenden en afdrukken verschijnt echter enkel de PDF van het 1ste voorschrift in een apart tabblad

• het probleem is zeer waarschijnlijk dat de opening van de volgende tabbladen door jouw navigatieprogramma (Chrome , Edge, ...) werden geblokkeerd, zonder dat dit gemeld werd

De oplossing

Je kan dit oplossen door in je browser de opening van popup toe te laten voor app.medispring.be, qa.medispring,be, ...

Voor Chrome (analoog voor de andere browsers):

1. Ga, via de 3 puntjes helemaal rechts boven, naar "Instellingen"

2. Zoek op "pop-up" en open dan de site instellingen

3. Scroll naar beneden en open "Pop-ups en omleidingen" onder "Aanvullende rechten"

4. Klik op "Toevoegen" naast "Toestemming om pop-ups te sturen en omleidingen te gebruiken"
  5. Voeg app.medispring.be (of qa.medispring.be) toe