BIS nr aanvragen

Inleiding

Het aanvragen van een BIS nummer kan (momenteel) enkel door een arts met een actieve eHealth sessie.

Dit is een wettelijke beperking.

Instructies

1. Alvorens een BIS nummer aan te vragen, moet de arts eerst controleren of de patiënt al niet in het rijksregister is opgenomen. Dit kan bij de creatie van een nieuwe patiënt of bij een bestaande patiënt, in de administratieve fiche via de knop "INSZ zoeken"mceclip1.png

2. In het scherm "Opzoeken van een INSZ" kan je dan klikken op "BIS-nummer aanvragen":mceclip2.png

3. Je moet dan de voorwaarden aanvaarden:

4. Selecteer waarop de aanvraag gebaseerd is:
      • op een verblijfadres in België
      • op een verblijfadres buiten België
      • op de geboortedatum

5. Vul de gevraagde gegevens in (hieronder bv. voor verblijfplaats in Belgïë) en klik op "Bewaren":

6. Het BIS nummer verschijnt in de volgende popup en wordt automatisch in de administratieve fiche van de patiënt geplaatst

TIP: Bij problemen kan u het BIS-nummer ook aanvragen via de web applicatie "eCreabis" van de overheid.  Zie ook de informatiepagina's van eHealth en van de Sociale Zekerheid