De bankrekening “HAIO” instellen

Het is niet verplicht om een gedeelde bankrekening in te stellen voor HAIO's.

Wanneer een pratijkkopleider alleen werkt met een assistent, is hij/zij niet verplicht om een gedeelde bankrekening in te stellen voor de assistent. Als er geen bankrekening is gedefinieerd , alles wordt dan overgemaakt naar de rekening van de pratijkkopleider zoals gedefinieerd in het profiel van de pratijkkopleider.

In dit geval :
  • De attesten worden uitgegeven op naam van de pratijkkopleider

• Wanneer de pratijkkopleider zijn attesten verstuurt, verstuurt hij ook die van de HAIO en komt alles binnen op de bankrekening van de pratijkkopleider

• De pratijkkopleider heeft zijn rekeningnummer ingevuld in zijn persoonlijk dossier.

Het is dus niet nodig om een rekeningnummer in te voeren op het account van de “HAIO” aangezien dit hetzelfde is.

Aan de andere kant, kunnen groepspraktijken die met meerdere assistenten werken één bankrekeningnummer aanmaken voor alle HAIO's (een gezamenlijke rekening die dan wordt verdeeld tussen de verschillende pratijkkopleiders in verhouding tot het “gebruik” van de assistent). De pratijkkopleiders  moeten dan afspreken op welk rekeningnummer de vergoedingen van de assistent(en) worden gestort.

In dit geval hoeft slechts één van de pratijkkopleiders het gezamenlijke rekeningnummer in te voeren (het zal hetzelfde zijn voor de andere artsen).

Hoe configureer ik het bankrekeningnummer waarop de bedragen voor de door de HAIO's uitgegeven attesten worden gestort?

Herinnering: Deze bankrekening wordt gebruikt voor alle HAIO's van de praktijk of het medisch centrum?
  • Een van de artsen klikt op deze initialen in de linkerbenedenhoek

• Hij opent dan het gedeelte “Facturatie"

• Hier hoeven ze alleen maar het 2e “HAIO” rekeningnummer in te vullen dan klip op FINANCIËEL GEGEVENS VASTLEGGEN
    NB : het eerste rekeningnummer is het persoonlijke rekeningnummer van de
    pratijkkopleider

Nu, bij het verzenden van de assistentenattesten (na toepassing van de filter), zal die tweede bankrekeningnummer worden gebruikt door Mycarenet om de kosten te betalen.

Zie “Versturen attesten van de HAIO”.