Eerste aanmelding

Je moet eerst volgende gegevens ontvangen hebben, bv. van de coordinator of informatica-verantwoordelijke

• gebruikersnaam (login)
  • wachtwoord
  • 2 bestanden met .key extensie = encryptiesleutels

Start Medispring via de snelkoppeling op je bureaublad of via http://app.medispring.be (in Edge of Opera)

Klik op "Plus d'options"

Kies "Nederlands"

Geef je gebruikersnaam en wachtwoord in (let op hoofd-en kleine letters!).
Onder "Type verbinding", selecteer "Forfaitaire praktijk" en klik op "Verbinding maken":

Je krijgt dan volgend venster, klik op Bestand kiezen om beide encryptiesleutels in te laden:

Navigeer naar de map waar uw encryptiesleutels zich bevinden en selecteer de gepaste sleutel.

• TIP: tik in het veld Bestandsnaam de eerste letters van de gezochte sleutel,

Doe dit een 2de keer voor de 2de sleutel, tot beide sleutels in groen worden afgebeeld en het venster zich automatisch sluit.

BELANGRIJK: Bewaar deze sleutels ook zorgvuldig ! Zonder deze sleutels, geen toegang meer tot uw gegevens ! Ook onze helpdesk zal u dan niet meer kunnen helpen !

Je komt dan op de onthaalpagina van Medispring. Klik in de linker (groene) navigatiebalk, helemaal onderaan op de knop met uw initialen om uw "profiel" te openen:

Controleer en verbeter of vul aan indien nodig.
Vooral specialiteit, Rijksregisternummer en RIZIV-nummer en ga dan naar het tabblad Adressen:

Geef hier enkel uw professioneel adres in ! Bijvoorbeeld van het WGC en klik op Betrokkene wijzigen.
Deze informatie komt op het geneesmiddelen voorschrift en moet ook ingevuld worden om op de hubs te kunnen gaan. Wis uw privĂ©/thuis adres, anders komt dit ook op de voorschriften !