FreeMedispring - Het akkoord van de patiënt registreren

De patiënt moet toestemming geven, een keer, voor het delen van zijn gegevens
  • Toestemming Hub : de patiënt gaat akkoord met het delen van zijn medische gegevens op de Hubs. Wanneer zij dit akkoord hebben gegeven, krijgen zorgverstrekkers die ook een therapeutische relatie met deze patiënten hebben, via de "Hubs",  toegang tot: documenten,  Sumehrs raadplegen of nieuwe opladen, het medicatieschema, de vaccinaties, enz. Vaak gebeurt dit op ziekenhuisniveau.
  • Toestemming Nationaal : de patiënt gaat akkoord met het delen van zijn administratieve gegevens op Nationaal netwerk. Dit is nodig om Hoofdstuk 4 en de GMD op te kunnen vragen.

Als bij het openen van het patiëntendossier het 2e e-health icoon groen is mceclip0.png, de patiënt heeft al ingestemd met deze gegevensuitwisseling.

Als het pictogram daarentegen grijs is mceclip1.png, betekent dit dat de patiënt nog geen toestemming heeft gegeven.
Wilt u de patiënt vervolgens aanmelden op de hubs,

• Klik op mceclip2.png
  • Vink het vakje aan "Ik verzoek me vrij te registreren ...."
  • Vul aan de eID of ISI+ nummer.
  • Klik op
  • U heeft dan direct een Hub en Nationaal toestemming :
Als je een fout tegenkomt: controleer de geldigheid van de eID of ISI+. Het kan verouderd zijn of voor de administratie verloren zijn verklaard.