Release notes Medispring 3.1.5

Deze versie
  1. Is beschikbaar sinds 28/5/2024
  2. Vereist geen serverupdate (client/server groepspraktijken), noch een update van Medispring desktop "electron".

Medisch dossier

Nieuw

1. Wanneer een arts een voorschrift "in behandeling" valideert, wordt hij/zij de "betrokkene" van het contact (in plaats van de voorschrijver, die het voorschrift heeft aangemaakt).
    (o.a. omdat de Reporting en het RIZIV-rapport zich baseren op de specialiteit van de betrokkene)
    Aandachtspunt voor verpleegkundigen: vraag  geneesmiddelenvoorschriften steeds aan in een apart contact ! Immers, indien u dit doet in een contact met ook verpleegkundige zorg, zal dit contact na validatie vh voorschrift door de arts niet langer als een verpleegkundig contact meegeteld worden, bv. in het jaarlijks rapport aan het RIZIV.

VOOR de validatie door de arts

NA de validatie door de arts

2. Wanneer het gedeelde medicatieschema wordt afgedrukt, wordt het e-mailadres van de gebruiker (arts) niet langer opgenomen.

1. Betere zichtbaarheid van achterstallige procedures (uitroepteken in oranje in plaats van zwart)

1. Een document (type) kan worden verzonden via de eHealthbox, zelfs als "Geen" is gekozen als ontvanger bij het openen (de knop "Verzenden via eHealthbox" blijft in dit geval actief).

2. Analyselaboratoria: u kunt de toegang configureren tot de websites van laboratoria die gebruik maken van het Macsys platform: Medina, (Aalter, Groot-Bijgaarden, ...), CMA (Herentals, Antwerpen, Hasselt), AKL (Lier), LKO-LMC (Sint-Truiden). Zie deze faq
  3. Voor de barometers bevat de bestandsnaam bij het downloaden van .csv-bestanden nu de uitvoeringsdatum van de barometer.

Correcties

1. Vertrouwelijke zorgelementen worden niet langer overgenomen in eForms.
  2. Voor de diabetesbarometer (volgende verzending van 28 mei tot 1 juni): correcties met betrekking tot het opnemen van labo resultaten (hba1c, egfr, albumine, LDL) en bloeddruk.
  3. Met betrekking tot de weergave van referentiewaarden in bepaalde labo resultaten.
  4. Met betrekking tot zeer oude geneesmiddelen, geïmporteerd via pmf, die in sommige gevallen weer tevoorschijn kwamen.

Patiënten

Nieuw

1. In het patiëntendossier, in het tabblad 'Sociale zekerheid', wordt niet langer elke keer dat het dossier wordt geopend een nieuwe regel 'verzekerbaarheid' toegevoegd; als de verzekerbaarheidsgegevens niet zijn gewijzigd, wordt enkel de einddatum van de meest recente verzekerbaarheid aangepast, zodat de geldigheid ervan wordt verlengd tot het einde van het huidige kwartaal. Bovendien worden nog enkel de verzekerbaarheden van de laatste 2 jaar weergegeven.

Agenda

Nieuw

1. Bevestigingsbericht wanneer een afspraak wordt verwijderd.
  2. Wanneer een afspraak "Geannuleerd door de patiënt" is, wordt het tijdslot weer beschikbaar voor online boeken.

Instellingen

Nieuw

1. Het is niet langer mogelijk om nieuwe gebruikers aan te maken als je bent ingelogd met een "parent" account (voor de wijkgezondheidscentra komt dit overeen met het account dat wordt gebruikt voor de forfait facturatie).