eHealth certificaat instellen en verbinden

Nota's:

1. Voor het aanvragen/hernieuwen/intrekken van eHealth certificaten:
    1. Surf naar Beheer van de eHealth-certificaten, meer bepaald de 4 stappen onder "Hoe invullen/gebruiken":
    2. Ingeval van problemen gelieve contact op te nemen met het contactcentrum op het nummer 02/788 51 55 of probeer via http://www.mijnehealthcertificaat.be/

2. Voor het instellen van een certificaat op naam van een WGC, zie deze instructies:
    https://support.medispring.be/portal/nl/kb/articles/ehealth-certificaat-op-naam-van-een-wijkgezondheidscentrum-configureren
  3. Onderstaande instructies zijn evengoed geldig voor nieuwe certificaten als voor hernieuwde certificaten.

Instructies

1. Open je"profiel" via de ronde knop met uw initialen, onderaan links in de groene navigatiebalk
    (merk op dat er op deze knop momenteel een rood bolletje verschijnt om aan te geven dat je eHealth sessie niet actief is):
  2. Selecteer link "Betrokkene" en controleer of je Rijksregisternummer en Specialiteit goed zijn ingevuld.
  3. Kies dan "Verbinding met eHealth" en klik dan op "Kies een bestand".
  4. Selecteer jouw eHealth certificaat (dit is een bestand met een .p12 extensie, dat begint met SSIN= en dan jouw rijksregisternummer):

indien je meerdere certificaten hebt, neem het recentste, de aanvraagdatum staat na het rijksregisternummer in de bestandsnaam in het formaat JJJJMDmceclip2.png
  5. Voer dan je wachtwoord in en klik op "Verbinden met eHealth" en sluit het venster met x rechtsboven:

Merk op dat jouw profielknop, beneden links nu een zwart bolletje heeft (ipv rood), om aan te geven dat je eHealth sessie actief is:mceclip4.png

Bij de volgende login kan je het wachtwoord van je eHealth certificaat meteen opgeven om je eHealth-sessie te starten:

Goed om te weten:
  1. de verbinding blijft ongeveer 12u actief, daarna moet je opnieuw verbinden
  2. na een onderbreking van de internetverbinding wordt de sessie automatisch opnieuw opgestart (binnen de 15 min)
  3. indien je een melding komt dat er een probleem is met het ETK, dan werd de 2de stap voor het aanvragen van het certificaat niet gedaan (en is het .p12 bestand meestal ook kleiner dan 12k).

Opgepast !
Van zodra uw eHealth sessie in Medispring actief is, zal een kopie van uw eHealthbox-berichten in Medispring terechtkomen. Als u dit al doet vóór uw migratie en effectieve overstap naar Medispring, terwijl u nog werkt in uw vorig pakket (bv. Pricare), ze zullen de berichten daar ook nog toekomen. Na de migratie zullen deze berichten dan dubbel in Medispring aanwezig zijn. Om dit te vermijden, kan u - in afwachting van de migratie en de volledige overschakeling naar Medispring - het importeren van de berichten in Medispring tijdelijk deactiveren door het vakje "Automatisch ophalen van healthbox-berichten" uit te vinken.