Persoonlijke voorkeuren m.b.t. weergave en facturatie aanpassen

Persoonlijke voorkeuren m.b.t. weergave en facturatie aanpassen

Inleiding

  • Het "Magistrale Therapeutisch Formulier" is de "officiële" referentie voor magistrale bereidingen, die permanent door het APB wordt bijgewerkt. 

  • Deze mogelijkheid komt bovenop de bestaande mogelijkheid om magistrale bereidingen voor te schrijven op basis van de lijst die reeds in Medispring aanwezig is.

Instructies

  1. Selecteer in de voorschrijfmodule de optie "TMF":
    mceclip0.png

  2. U kunt dan, zoals gebruikelijk, zoeken op een deel van de naam
    mceclip1.png

  3. Maar ook op ingrediënt, formule of indicatie (overschakelen van de ene zoekwijze naar de andere annuleert de vorige zoekwijze). Opgelet: u moet de zoekterm met accenten ingeven, bijvoorbeeld "corticosteroïde".
    mceclip2.png

  4. Selecteer de gewenste bereiding en de verschillende beschikbare gegevens worden in het voorschrift ingevuld (ter herinnering: de standaardduur van 7 dagen moet eventueel nog worden aangepast)
    mceclip3.png

 

    • Related Articles

    • M.b.t. migratie Pricare > Medispring

      Aandachtspunten na de M2 (laatste update 19/3) Instructies: Controleer bij (hernieuw) voorschriften voor patiënten waarbij fouten in de gemigreerde medicatie in Medispring een risico kan zijn, zeker ook nog de medicatie in Pricare ! Medicatie die in ...
    • Functionaliteiten m.b.t. de Covid-19 vaccinatie

      Medispring voorziet de volgende functionaliteiten m.b.t. de Covid-19 vaccinatie: Toevoegen van zorgelementen via scan van de dossiers op medicatie, BMI en laboresultaten Risicopatiënten doorgeven aan de federale vaccinatiedatabank (via lijst of ...
    • Lijst met de status van de patiënten m.b.t covid-19 vaccinatie

      Lijst met de status van de patiënten m.b.t covid-19 vaccinatie Instructies Doe eerst een bulk-update van de vaccinatiestatus Open de lijst "Vaccinatiestatus Covid-19" Het laden van deze lijst kan lang duren, wees geduldig ! Het "zoeken op naam" en ...
    • Faq van Mycarenet m.b.t. elektronische facturatie (eFact)

      Op de website van MYcarenet vind je een aantal interessante faqs: https://ned.mycarenet.be/faq  Waaronder "Faq - eFact voor Artsen v4.0.pdf".     
    • Faq van Mycarenet m.b.t. online forfait facturatie

      Recentste versie van 2 maart 2021 ontvangen in Word Nuttige links: Medisch huis: Een forfaitaire vergoeding voor de geneeskundige verzorging (RIZIV)