Release notes Medispring 3.1.3

Release notes Medispring 3.1.3

Inleiding

Deze versie
  1. Wordt uitgerold op woensdag 28 februari 2024
  2. Vereist geen update van uw server (voor groepspraktijken in client/server), noch een update van Medispring desktop "electron". 
  3. Is niet van toepassing voor de weinige gebruikers die nog niet zijn overgestapt op Medispring v3 "kraken".

Medisch dossier

Nieuw

  1. Afbeelding van het INSZ en knop om dit gemakkelijk te copiëren, in de zone met de identifcatiegegevens van de patient


  2. Mogelijkheid om het scherm voor de ingave van de nomenclatuurcodes (eFact, eAttest) automatisch te openen bij het sluiten van een contact, zie faq.

  3. Mogelijkheid om de 'behandelende arts' weer te geven in de 'identificatiezone' van de patiënt, zie faq. 


  4. In de biometrie-module zijn de functionaliteiten van het tabblad "Pediatrie" samengevoegd in het hoofdtabblad en het tabblad "Pediatrie" is daarom verwijderd.

  5. Nieuwe biometrie "Ademhalingsfrequentie", met normale waarden volgens leeftijd en aanduiding van een te hoge (rood) of te lage (blauw) waarde.


  6. Polsslag voor kinderen onder de 18 jaar, met weergave van normale waarden en aanduiding van een te hoge waarde (rood) of te lage waarde (blauw).


  7. Mogelijkheid om de aanvraagformulieren te genereren voor kinesitherapeutische behandelingen, voor acute (Fa), chronische (Fb) en zware (E) pathologieën.
    Nota: de Fa en Fb formulieren zijn enkel beschikbaar voor gebruikers met het RIZIV Nr van een kinesitherapeut. 

  8. Nauwkeurigere weergave van leeftijd (in jaren, maanden, dagen) tot 18 jaar.
  9. Bericht dat aangeeft dat voor gewicht de referentiecurven (stippellijnen) niet beschikbaar zijn tussen 10 en 18 jaar, omdat deze indicator geen rekening houdt met de lengte of lichaamsmassa op een leeftijd waarop kinderen hun puberale groeispurt doormaken en daardoor in overgewicht kunnen lijken (t.o.v. het verwachte gewicht voor hun leeftijd) terwijl ze gewoon eerder dan gemiddeld gegroeid zijn.

Correcties

  1. Correctie van de traagheid in het veld "S" vd MSOAP contacten.
  2. Sneller sluiten van contacten.
  3. In het Ongeschiktheidsattest (Dixit) is de verklaring nu in de verleden tijd, in overeenstemming met de instructies van de Orde der Geneesheren. 
  4. Het is nu mogelijk om een nota in een biometrie te verwijderen. 
  5. Correcties in BMI-berekeningen.

Patiënten

Nieuw

  1. Mogelijkheid om inactieve patiënten op te nemen in de snelle zoekfunctie.

Agenda

Nieuw

  1. In het e-mail bericht dat naar de patiënt wordt gestuurd wordt nu ook het telefoonnummer van de plaats van de afspraak opgenomen.
    Zie configuratie van de online agenda


  2. Mogelijkheid om inactieve patiënten op te nemen in de snelle zoekfunctie.


  3. Verbeterde zichtbaarheid van de stippellijnen die de afspraakzones scheiden.
  4. De behandelende arts wordt weergegeven bij het maken of bewerken van een afspraak


  5. De behandelende arts wordt ook weergegeven wanneer de muisaanwijzer op de (i) van een afspraak staat

Facturatie

Nieuw

  1. Mogelijkheid om automatisch het scherm voor de ingaven van de nomenclatuurcodes (eFact, eAttest) te openen bij het sluiten van een contact, zie faq.

Correcties

  1. In het 2e facturatiescherm, wanneer de datum van de prestatie wordt gewijzigd, is het mogelijk dat het tarief verandert (bijv. na indexering op 1/1); in dit geval wordt het totaal nu ook herberekend. 

    • Related Articles

    • Release notes Medispring 3.1.0

      Inleiding Deze release Zal worden uitgerold op woensdag 15 november na 19u. Bevat nieuwe mogelijkheden en bugfixes Komt met een elektron-update (3.2.10), die een update van de servers vereist (client/server-praktijken) Deze update moet worden ...
    • Release notes voor versie 3.0

      Inleiding Deze versie (codenaam "kraken") wordt vanaf nu geleidelijk uitgerold Ze zal niet voor iedereen tegelijk zijn (om de belasting op de servers te spreiden), jullie worden tijdig gecontacteerd. Ze brengt een belangrijke (onzichtbare) technische ...
    • Release notes voor versie 3.0.1

      Inleiding Deze versie is een kleine update met een paar nieuwe functionaliteiten en bugfixes vereist GEEN update van Medispring desktop "electron" Deze release notes worden nog bijgewerkt; druk ze niet af en raadpleeg steeds de laatste online versie. ...
    • Release notes Medispring 3.1.1

      Inleiding Deze versie Wordt op maandag 11 december uitgerold Vereist geen update van uw server (voor groepspraktijken in client/server), noch een update van Medispring desktop "electron". Is niet van toepassing voor de weinige gebruikers die nog niet ...
    • Release notes Medispring 3.1.2

      Inleiding Deze versie Werd op maandag 29 januari in de namiddag beschikbaar gesteld. Vereist geen update van uw server (voor groepspraktijken in client/server), noch een update van Medispring desktop "electron". Is niet van toepassing voor de weinige ...