Toevoegen van zorgelementen via scan van de dossiers op medicatie, BMI en laboresultaten

Toevoegen van zorgelementen via scan van de dossiers op medicatie, BMI en laboresultaten

Wat ?

1. Een onderhoudsscript dat de patiënten scant op risico-indicatoren:
    • chronische medicatie voor diabetes, longaandoeningen, cardio-vasculaire problemen
    • BMI
    • laboresultaten (Glycemie, HbA1c en MDRD2)

2. Een lijst van de patiënten met deze risico-indicatoren, maar zonder overeenkomstig zorgelement, met de mogelijkheid om het toe te voegen zorgelement nader te bepalen en al dan niet te bevestigen.

Wanneer ?

• Als optionele voorbereiding voor het doorgeven van de risicopatiënten voor vaccinatie tegen covid-19, (vanaf de week van 15/3/2021, instructies volgen nog, maar deze lijst zal een selectie op zorgelementen zijn)

Instructies

Opgepast: voor de (grotere) WGCa heeft deze lijst momenteel nog belangrijke tekortkoming, zie specifieke toelichting.

Per centrum/praktijk uit te voeren door één gebruiker met de rol "zorgverstrekker".
Dus niet door iedere arts en eenzelfde arts moet eerst het onderhoudscript uitvoeren en dan de lijst verwerken. M.a.w.: de lijst die resulteert uit de uitvoering van het onderhoudscript door arts A kan enkel door arts A bekeken worden, niet door de andere artsen.

Indien meerdere artsen de lijst willen verwerken, kan het onderhoudscript ook uitgevoerd door de "centrum" gebruiker waarvan de login/gebruikersnaam de volgende vorm heeft (of het RIZIV nummer van het centrum) ?
Maar wanneer verschillende artsen tegelijkertijd de lijst bekijken en zorgelementen toevoegen, bestaat de kans dat zorgelementen dubbel worden toegevoegd.
Het advies is dus dat de verschillende artsen het na elkaar doen, dus arts B start het onderhoudscript pas wanneer arts A gedaan heeft met het bekijken van de lijst.

De uitvoering van het onderhoudscript duurt 1 à 2u. Dit gebeurt dus best buiten de werkuren (of in app.medispring.be terwijl verder wordt gewerkt in de geïnstalleerde "electron" versie).

Er worden hierbij nog geen risicopatiënten naar de "federale vaccinatiedatabank" gestuurd. Dit is op dit ogenblik nog niet toegelaten. In principe wel vanaf volgende week. Instructies en uitleg hierover volgen nog. De bedoeling is nu enkel om zorgelementen aan de dossiers toe te voegen, aangezien de selectie van de risicopatiënten voor het doorsturen naar de "federale vaccinatiedatabank" enkel zal gebeuren op basis van de zorgelementen.

1. Voorzie 1 à 2u buiten de werkuren. Ga naar "Instellingen" > "Onderhoud", selecteer "Zoek de lijst met patiënten die potentiële zorgpunten hebben voor de lijst om covid-vaccins op te sturen" en klik op "Geselecteerde nazorg toepassen"
    (verbetering van de vertaling aangevraagd ;-)

2. Wanneer het onderhoudsscript klaar is, ga naar "Instellingen" >  "Hulp bij het creëren van zorgelementen".

Het laden van de lijst kan even duren. De lijst bevat de patiënten met risco-indicatoren zonder overeenkomstig actief zorgelement. De lijst kan in verschillende keren afgewerkt worden.
    In groepspraktijken kan de lijst gefilterd worden op GMD-houder (maar in de WGCa zullen de patiënten in forfait op naam van het centrum staan, of nog met een blanco GMD-houder; .

• Controleer - patiënt per patiënt - of het voorgestelde zorgelement correct is: bijvoorbeeld bij inname bètablokker.
      • Selecteer "Bevestigen" of "Uitsluiten" (bv. bij een migraine patiënt die een bètablokker neemt)
        • "Bevestigen" zal het ZE in het dossier toevoegen en de patiënt zal niet meer in de lijst verschijnen.
        • "Uitsluiten" zal het ZE niet in het dossier toevoegen, enkel de patiënt uit de lijst halen.
        • De patiënten waarvoor geen enkele actie wordt aangevinkt blijven in de lijst voor latere verwerking.
      • Klik vervolgens op "Zorgelementen toevoegen"