Upgradeproces naar Medispring 3 (electron 3.2.x)

In samenspraak met onze support gaat u binnenkort upgraden naar Medispring 3.
Dit houdt een lange herindexering van uw database in.
Om ervoor te zorgen dat u tijdens deze herindexering kunt blijven werken, gaan we als volgt te werk:

1. Heb (al) uw encryptiesleutels bij de hand en bewaar ze op een veilige plaats
    zie  https://support.medispring.be/portal/nl/kb/articles/bewaar-een-kopie-van-uw-priv%C3%A9sleutels-op-een-veilige-plaats

2. Vanaf het moment overeengekomen met onze support, en op het einde van een werkdag, herstart Medispring Desktop ("electron"), en aanvaard de voorgesteld update.

3. Wanneer de update voltooid is, start Medispring.
    BELANGRIJK: GEEF AAN OP WELKE MOMENTEN DE INDEXATIE MAG GEBEUREN , dus buiten uw werkuren.
    Tijdens de indexatie zal uw werkpost (of server) onbruikbaar zijn, omdat uw processor zwaar belast zal worden. Om te vermijden dat u hierdoor niet kan werken, zal de indexatie gepauzeerd worden buiten de aangegeven uren.

4. In het login scherm, merk op dat er een wolkje verschijnt om aan te geven dat uw Medispring in "cloud" modus werd geconfigureerd, zodat u kan verder werken tijdens de indexatie van de database op uw werkpost. Meld aan zoals gewoonlijk

5. Vervolgens zal u uw encryptiesleutels opnieuw moeten inladen (cf. stap 1)

6. BELANGRIJK:  LAAT MEDISPRING OPEN,  zodat de indexatie tijdens de ingestelde uren kan plaatsvinden.
    Zorg ervoor dat u ook de slaapstand uitschakelt, cf. deze faq

7. Als u weer aan het werk gaat, bijvoorbeeld de volgende dag, of na het weekend, sluit dan eerst uw Medispring af en start deze opnieuw op . Als het wolkje niet meer verschijnt op de inlogpagina, betekent dit dat het indexeren klaar is . Werk anders in de "cloud"-modus en laat uw Medispring aan het eind van de dag open . Het indexeren zal automatisch opnieuw starten op het tijdstip dat u in stap 4 heeft aangegeven.

8. Nav uw 1ste aanmelding na de "grote" indexatie (dus zonder het wolkje op de login pagina) wordt nog een kleine aanvullende indexatie gestart die uw werkpost (of server) enkele minuten kan vertragen.

9. Enkel voor medische huizen en wachtposten : een "Beheerder" moet het verbindingstype configureren dat voor alle gebruikers zal worden gebruikt
    .

10. Eenmaal in Medispring: klik u op de link naar de release notes die u in de banner vindt.

11. Wilt u het klimaat sparen ? Vergeet niet de slaapstand van uw werkpost opnieuw te activeren !
  Veel plezier met deze nieuwe versie!