FreeMedispring - De verschillende manieren om een ​​patiënt te factureren voor een consult

FreeMedispring - De verschillende manieren om een ​​patiënt te factureren voor een consult

Voordat u factureert, moet u eerst uw boekhoudgegevens configureren

Zie het artikel "FreeMedispring - Uw sessie configureren"

Om een ​​consult of een technische handeling aan een patiënt te prijzen, heeft u 3 manieren:

• stuur het attest elektronisch naar de mutualiteiten : eAttest
    • de patiënt betaalt voor zijn consult
    • hij wordt automatisch binnen 72 uur terugbetaald door zijn mutualiteit
  • bewaar het attest door eFact
    • de patiënt mag de remgeld betalen
    • de verzending van het attest gebeurt gegroepeerd maximaal 1x per dag
  • bewaar het attest in "papier" modus voor OCMW's, Fedasil, enz. facturering
    • maak een papieren attest aan dat u naar dit betaalorgaan stuurt
    • u bewaart het certificaat in Medispring en u stuurt een papieren factuur

In het patiëntendossier, klik op  mceclip1.png in het eHealth werkbalk

In het 1° venster

1. De informatie van de patiënt staat helemaal bovenaan. Als de patiënt RVV of toegelaten "betalende derde" is, de info is duidelijk gemarkeerd.
  2. De zorgverlener is aangegeven :
    • dat is de naam van de dokter
    • voorstel van alle artsen in de groep als het een secretaresse is die factureert
    • mogelijk weergave van de naam van de assistent
  3. Begin met het kiezen van een "intellectuele" act-code
    • ofwel door een code te selecteren die al een keer is gebruikt en die in het geheugen wordt bewaard
    • ofwel door te zoeken naar een code in het zoekveld
      • met codenummer
      • met een deel van de tekst van de code
  4. Kies optioneel een code in het gebied "technische handeling"
    • ofwel door een code te selecteren die al een keer is gebruikt en die in het geheugen wordt bewaard
    • ofwel door te zoeken naar een code in het zoekveld
      • met codenummer
      • met een deel van de tekst van de code
  5. Elke gekozen code is te vinden in de lijst met prestaties
  6. Kies een supplement : de toeslagcode wordt automatisch toegevoegd aan het volgende scherm.
    U moet dus niet de codes 599631 enz. kiezen.
    (zie artikel "Rajout d'un supplément de prix")
  7. Klik op

In het 2° venster

1. Prijskeuze
    • Officiële prijs, standaard
    • Geen eigen bijdrage
    • Afgeronde prijs
      • op een halve euro
      • naar boven op 1 euro
    • Gepersonaliseerde prijs
  2. eFact is standaard geselecteerd als de patiënt RVV is
    Vink anders het eFact-vakje voor elke code aan
    NB : als je op de titel "eFact" klikt, worden alle codes in eFact gezet

3. Het remgeld wordt mogelijk Opgenomen door een externe betalingsinstantie (OCMW, Police, ..)
  4. Het te betalen bedrag
    • door de patiënt is duidelijk :
    • evenals het bedrag dat wordt gefactureerd aan de mutualiteiten
  5. Klik op  : een prijscontrole door eTar is verplicht alvorens te valideren
    (zie artikel "eTar")
  6. eTar bevestigt de status
  7. Klik op
    Let op, hier kunt u niet een afgeronde of verhoogde prijs invoeren, maar in het vorige scherm. In dit scherm staat gewoon het bedrag dat de patiënt u geeft.

8. Er verschijnt een boekhoudkundig overzicht.
    U kunt dit overzicht voor de patiënt afdrukken.

9. U stuurt in een 2e keer uw attesten naar de mutualiteit
    (zie artikel  "Envoi des attestations par efact")