Sleutelwoorden definiëren

Een sleutelwoord is een groep van 3 letters die een volledig woord, een zin, een tekst of een boomstructuur oproept.

Om je sleutelwoorden te creëren:

• ga naar Instellingen -> Sleutelwoorden

• Voer de afkorting (3 roepletters) van je sleutelwoord in en klik op "Zoekwoord toevoegen"

Afkorting die een volledig woord of zin oproept

• Typ bv. "abd" in als afkorting en klik op "Zoekwoord toevoegen"
  • Vul in het rechtervenster het volledig woord of de zin in en klik op "Registreren"
  • In de S of O van SOAP, zal wanneer je de afkorting ingeeft, het volledige woord of de volledige zin worden voorgesteld:
    (zie artikel "Trefwoorden gebruiken")

Afkorting die een langere tekst oproept, bv. een protocol

• Typ bv. "cov" als afkorting en klik op "Zoekwoord toevoegen"
  • Voer in het rechtervenster je langere tekst of protocol in en klik op "Registreren"
    NB: je kan dit bv. van andere tekstdocument kopiëren en plakken.
    Zorg ervoor dat je op de 1ste regel een duidelijke en korte titel zet.

TIP 1: Je kan eenzelfde afkorting meerdere keren definiëren met telkens een verschillende titel en tekst.

Bij het ingeven van de afkorting krijg je dan de keuze uit de verschillende mogelijkheden

TIP 2: het kan ook nuttig zijn om verschillende teksten te definiëren voor de S en de O.
(zie artikel "Trefwoorden gebruiken")

Afkorting die een boomstructuur oproept

• Typ bv. "lau" als afkorting en klik op "Zoekwoord toevoegen"
  • Geef in het rechtervenster het eerste deel van de boomstructuur in

• Met deze 1e regel geselecteerd, klik op "Subwoord toevoegen"

• Geef het 1e subwoord en klik dan op

• Herhaal dit opnieuw voor de andere subwoorden van hetzelfde niveau, bv. "crepitaties" en "ronchi".
      • Ga op "ademgeruis" staan en geef hier opnieuw subwoorden in, bv. "brochiaal" en "vesiculair" en zo verder, tot de volledige boomstructuur gedefinieerd is

In de S of O van SOAP kun je dan, door het intypen van "lau", deze boomstructuur zien

Aandachtspunten

• afkorting niet uit de boomstructuur wissen of rechts invullen (="wortel")

• soms werkt het sleutelwoord niet van de 1ste keer, probeer
    • een 2de sleutelwoord te definiëren
    • een andere afkorting te gebruiken
    • het patiëntendossier te sluiten en opnieuw te openen
    • feedback mbt de exacte omstandigheden mbt wanneer het niet werkt en wat het eventeel oplost: welkom !