Hoe deelt u uw database als vervanging?

Met Medispring kunt u uw database gratis delen met een collega tijdens uw vakantie of zwangerschapsverlof.

De collega gebruikt de webversie, dus hij/zij hoeft niets op zijn computer te installeren.
Om verbinding te maken, moet hij/zij een webbrowser gebruiken en verbinding maken met het volgende adres  : https://app.medispring.be

Voordelen:
  1. uw vervanger(ster) heeft toegang tot alle patiëntendossiers
  2. hij of zij kan de gegevens rechtstreeks in uw database invoeren: wanneer u terugkomt van vakantie en de patiënt weer ziet, kunt u de gegevens van de consultatie van de vervanger(ster)
  3. invoeren de patiënt wordt vervangen tegen het EMD tarief (Zie artikel:
Goed om te weten:

De vervangingslicentie wordt gratis aangeboden.
 U moet echter een e-mail sturen naar facture@medispring.be en hen informeren over de duur van de vervanging.
Als u dat niet doet, wordt de vervangingsaccount na de testperiode (45 dagen) geblokkeerd.
Zie ook artikel :
Wat een arts die op vakantie gaat moet doen:

1. Maak een gebruiker aan met de gegevens van zijn vervanger (ster)
  1. In de instellingen, klikt u op “gebruikers” dan op “ + Nieuwe gebruiker”
  1. Vul alle velden in
    1. Voer in het veld “Login” een unieke login in (voer bijvoorbeeld geen “vervanger” in, omdat dit kan leiden tot conflicten met andere artsen die dezelfde login gebruiken).
    2. het wachtwoordveld: voer een ander wachtwoord in dan “test” of “123” om de veiligheid te verhogen
    3. Klik op “Gebruiker creëren”
  1. E-mail uw collega deze login en wachtwoord
Wat de vervangende arts moet doen

1. In Google Chrome (of in Opera als er een verbindingsprobleem is met Google), typ app.medispring.be in
  2. Voer de login en het wachtwoord in die zijn opgegeven door de arts die op vakantie gaat
  3. Bij de eerste verbinding zal Medispring u vragen om de ontcijferingssleutels te genereren, standaard worden deze sleutels in “download” geplaatst.
    Het is erg belangrijk om ze in een specifieke map op te slaan.
    Als u eenmaal verbonden bent, kunt u nog steeds uw coderingssleutels ophalen.(Zie artikel : Bewaar een kopie van uw privésleutels op een veilige plaats)
  4. Zodra u ingelogd bent, klikt u op uw icoontje linksonder en vult u al uw administratieve gegevens in.
    1. Riziv-nummer, rijksregisternummer, enz.
    2. een werkadres (belangrijk voor het RSW/RSB)
    3. uw bankgegevens indien u eFacten gebruik wilt maken
    4. klik op “Betrokkene wijzigen”.
  5. Plaats nu uw ehealth-certificaat op de juiste plaats:
    1. klik op het puntje linksonder op het icoontje en kies “ehealth verbinding”.
    2. Importeer uw certificaat (op de computer waar u het certificaat heeft aangevraagd, staat het in C:/users/uw naam/ehealth/keystore (kies het meest recente certificaat, met de .P12 extensie)
    3. Voer uw ehealth-wachtwoord in
    4. Maak verbinding
  6. Als u al Medispring heeft (bijvoorbeeld in een andere praktijk) en uw licentie is in orde, dan kunt u deze licentie gebruiken om een andere Medispring te gebruiken, ga anders naar punt 7.
    Plaats in dit geval uw licentiesleutel op de juiste plaats:
    1. ga vanuit uw eigen Medispring naar de linkerbenedenhoek, selecteert u “Licentie” en kopieert u de licentiesleutel (zet de muis in het veld CTRL-A en CTRL-V)
    2. ga in de Medispring van de arts die wordt vervangen verder met uw bolletje en ga naar licentie
    3. Plaats de muiscursor in het veld en CTRL-V en valideer de licentie.
  7. Als u eFacts wenst te versturen vanuit dit gebruikersaccount, is het zeer belangrijk om het eFactnummer te wijzigen zodat de ziekenfondsen niet tweemaal een bestand met hetzelfde nummer ontvangen (het zal worden geweigerd).
    Dit moet u alleen doen als u in het lopende jaar al eFacts heeft verstuurd, bijvoorbeeld naar een andere praktijk of wachtpost.
    Zie artikel : eFact-verzendnummers wijzigen